Donut ne demek kelime anlamı nedir?

Donut kelimesi Formula'nın yeniden İstanbul'da düzenlenmesinden sonra sıkça duyulan bir kelime oldu. Peki anlamı nedir?

Google Haberlere Abone ol
Donut ne demek kelime anlamı nedir?

Donut kelimesi Formula 1 yarışlarının yeniden Türkiye'de düzenlenmesinden sonra donut kelimesi de yeniden gündemimize girdi. Formulaya özgü bir terim olan donutun yerine Türkiye'de yeni bir ifade kullanılacağı öğrenildi. Peki, donut ne demek, kelime anlamı nedir? İşte donut hakkında merak edilenler:

İletişim Başkanlığı, Red Bull Türkiye'nin Formula 1'de "donut" olarak bilinen hareketin Türkiye'de "simit" şekilde adlandırılması önerisine yanıt vererek, "Bu harika bir fikir Red Bull Türkiye, Türkiye'de bu hareketin adı bundan böyle 'simit' olsun" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde 13-15 Kasım'da Intercity İstanbul Park'ta gerçekleştirilecek Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'si öncesi Red Bull Türkiye resmi Twitter hesabından paylaşımda bulunuldu.

Tanıtımı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan etkinlik için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde gösteri yapan AlphaTauri ekibinden F1 pilotu Pierre Gasly'in görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşlan Red Bull Türkiye, İletişim Başkanlığına öneri sundu.

Türk bayrağı emojisi ile yapılan paylaşımda, "Sevgili İletişim Başkanlığı, Pierre Gasly'nin bu müthiş hareketini görmüş müydünüz? Bu harekete Formula 1'de 'donut' deniyor. Ama bizce bu harekete 'simit' demek yakışır! Ne dersiniz, Türkçesi simit olsun mu?" ifadesine yer verildi.

İletişim Başkanlığının Twitter hesabından Türk bayrağı ve gülen yüz emojisi kullanarak alıntı yapılarak verilen cevapta, "Bu harika bir fikir Red Bull Türkiye, Türkiye'de bu hareketin adı bundan böyle 'simit' olsun!" değerlendirmesinde bulunuldu.

Donut veya İngilizce doughnut kelimesinin anlamı şudur: Özellikle ABD'de bol tüketilen tatlı bir çörek türüdür. Şeker ve yağ açısından oldukça zengin olan çöreğin kalorisi aşırı yüksektir. Birçok çeşidi vardır ve Amerikalılar genellikle kahvaltıda tercih ederler.

Başlıca iki şekilde üretilir: simit donut ve deliksiz (daire şeklinde) donut.

Sadenin yanı sıra çikolata, reçel, krema gibi çok çeşitli malzemelerle kaplanmış veya içi doldurulmuş donut çeşitleri üretilir.

Yorumlar