Dolardaki yükselişe karşı Hazine ve Maliye Bakanı Elvan'dan açıklama geldi

Dolarda yaşanan anormal yükselişe karşı Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan son dakika açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Dolar spekülatörlerine karşı son dakika açıklaması

Türkiye'ye ve Türk ekonomisine karşı boş durmayan spekülatörler doların ateşini bir anda yükseltti. Gece yarısında Asya borsaları açılmaya başladığı andan itibaren Türk Lirası'na karşı büyük bir operasyon düzenlendiği iddiaları geldi. Akabinde Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında ir anda düşmeye başladı. Dolar aldı başını gitti. Cuma gününü 7,21 liradan kapatan dolar bir anda 8,40'lara kadar yükseldi. Yeni haftaya da yükselişle başlamaya hazırlanan doların bu durumu üzerine ekonomi yönetiminden sabahın erken saatlerinde açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Uyguladığımız enflasyonda düşüşü önceliklendiren makro politika çerçevesi enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürecek." ifadelerini kullandı.

Bu alanlarda istikrar olmaksızın; güçlü, kaliteli ve sürdürülebilir bir büyümeye ulaşmak mümkün değildir.

Uygulamakta olduğumuz "enflasyonda düşüşü önceliklendiren" makro politika çerçevesi, enflasyonda kalıcı düşüş sağlanana kadar kararlılıkla sürdürülecektir.
Maliye politikalarını, para politikasını tamamlayıcı yönde fiyat istikrarını desteklemek amacıyla uygulamaya devam edeceğiz.

Piyasaların etkin ve sağlıklı işleyişini son derece önemsiyoruz. Bu kapsamda serbest piyasa mekanizmasından herhangi bir taviz kesinlikle söz konusu olmayacak, liberal kambiyo rejiminin uygulanmasına kararlılıkla devam edilecektir.

Reform paketimizde yer alan eylemler de, yapısal temellerimizi daha da güçlendirecek, olası şoklara karşı direncimizi artıracaktır.

 

Yorumlar