Dolar ne kadar oldu - 4 Aralık 2018 dolar kuru

Küresel gelişmelere paralel olarak hareketliliği devam eden dolar bugün güne 5,24 liradan başladı.

Google Haberlere Abone ol
Dolar ne kadar oldu - 4 Aralık 2018 dolar kuru

Küresel gelişmelere parelel olarak Amerikan dolarındaki düşüş seyri devam ediyor. Dün bir miktar yükselişe geçen dolar küresel piyasalardaki Çin-ABD rahatlaması nedeniyle yeniden düşüşe geçti.

Dolar kuru bugün serbest piyasada 5,24 liradan güne başladı. 

Avro ise 5.98 liradan alıcı buldu. Avrodaki hareketlilik ise yukarı yönlü oldu.

ABD ile Çin liderlerinin Arjantin'deki G20 liderler zirvesi sırasında vardıkları anlaşma dünya genelinde bir rahatlama sağladı. Rahatlık dolara da yansıdı.

Kapalıçarşı'da 5,2440 liradan alınan dolar 5,2460 liradan satılıyor. 5,9700 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 5,9720 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 5,2810 lira, avronun satış fiyatı ise 5,9850 lira olmuştu. 

4 ARALIK 2018 DOLAR KURU SABAH SAATLERİ

Küresel piyasalarda ticaret savaşı endişelerinin azalması ile dün etkili olan pozitif seyir, belirsizliklerin devam ettiği yorumları nedeniyle yeni güne taşınamadı.

ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in hafta sonu G20 Zirvesi’nde yaptığı görüşmenin ardından gümrük vergilerinin karşılıklı artırılmasına 90 gün ara verilmesi, dün küresel risk iştahının artmasını sağladı. Dün ayrıca, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan imalat sanayi endeksinin, kasım ayında düşüş beklentisine karşın 59,3’e yükselmesiyle Dow Jones endeksi yüzde 1,13, S&P 500 endeksi yüzde 1,09 ve Nasdaq endeksi yüzde 1,51 değer kazandı. 

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) üyelerinin "güvercin" açıklamalarının devam ettiğini, bunun da piyasaları pozitif etkilediğini belirterek, ticaret savaşının sonlandığını söylemek için çok erken olduğunu söyledi. ABD ile Çin arasında henüz bir anlaşma olmadığını, açıklamalara göre karşılıklı verilen sözler bulunduğunu ifade eden analistler, özellikle Çin tarafından herhangi bir açıklama yapılmamasının piyasalardaki coşkuyu azalttığını kaydetti. 

Yorumlar