Dolar ne kadar oldu - 29 Kasım dolar kuru

Dolar kurundaki aşağı yönlü düşüş devam ediyor. Serbest piyasada sabah saatlerine dolar kuru 5,21 liradan başlarken gün ortasına doğru 5,18 liraya kadar düştü. Öğleden sonra ise dolar 5,15 liraya kadar geriledi.

Google Haberlere Abone ol
Dolar ne kadar oldu - 29 Kasım dolar kuru

Dolar kuru aşağı yönlü hareketliliğine devam ediyor. İstanbul serbest piyasada dolar 5,2120 liradan, avro 5,9470 liradan güne başladı. İlerleyen saatlerde ise dolar 5,18 liraya kadar geriledi. Gerileme öğleden sonra da devam etti. Saat 13.00 sularında dolar kuru 5,15 liradan işlem görüyordu.

GÜN ORTASINDA DOLAR KURUNDA SON DURUM

Kapalıçarşı'da 5,2100 liradan alınan dolar 5,2120 liradan satılıyor. 5,9450 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 5,9470 lira olarak belirlendi. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 5,2610 lira, avronun satış fiyatı ise 5,9360 lira olmuştu.

İLERLEYEN SAATLERDE DOLAR KURU

SABAH SAATLERİNDE DOLAR KURU

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın "güvercin" açıklamaları sonrası dolar değer kaybederken, pay piyasaları hızlı yükseldi. 

New York Ekonomi Kulübü'nde dün konuşan Powell, ülke ekonomisinin yıllık ortalama yüzde 3 civarında büyümeye devam ettiğini, işsizlik oranının yüzde 3,7 ile son 49 yılın en düşük seviyesine gerilediğini ve enflasyonun yüzde 2 hedefine yakın seyrettiğini belirterek, "Faiz oranları, tarihi standartlara göre hala düşük ve ekonomi için nötr olacağı tahmin edilen seviyelerin biraz altında seyrediyor." ifadelerini kullandı. Kademeli faiz artırımlarının ekonomik etkilerinin belirsiz olduğunu ve tamamıyla fark edilmesi için bir yıl veya daha fazla zaman geçmesi gerektiğini ifade eden Powell, güçlü büyüme, düşük işsizlik ve yüzde 2 civarındaki enflasyonun devam etmesini beklediklerini kaydetti.

Bugün Japonya'da açıklanan perakende satışlar verisinin yüzde 1,2 artış ile beklentileri aşmasının ardından kapanışa yakın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,4 yükselirken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,7 düşüş kaydetti. 

Yurt içinde, dün döviz kurlarındaki düşüş eğilimi sürerken, BIST 100 endeksi yüzde 0,6 değer kazanarak 94.000 puanın hemen üzerinde kapanış gerçekleştirdi. Analistler, bugün yurt içinde ekonomi güven endeksi, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin konuşması ve Fed'in toplantı tutanakları ile makroekonomik verilerin takip edileceğini bildirdi.

Yorumlar