Dolar kurunda son durum - 14 Kasım dolar kuru ne kadar oldu?

Dolardaki hareketlilik bugün de devam ediyor. Önceki gün ve dün bir miktar yükselen dolar yeniden düşüş trendine girdi. Dolar kuru 14 Kasım sabahına 5,47'den başladı. Dolardaki düşüşle birlikte petrol fiyatlarında da sert bir düşüş yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Dolar kurunda son durum - 14 Kasım dolar kuru ne kadar oldu?

Dolar kuru 14 Kasım sabahına 5,47 liradan başladı. Dolar/TL, güne yatay bir seyirle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla 5,4780 seviyesinde dengelendi.

Dün dolar endeksinin 97,661 ile Haziran 2017'den bu yana en yüksek seviyeyi görmesinin ardından, bir süredir yatay seyir izleyen dolar/TL günü yüzde 0,6 artışla 5,4790 seviyelerinden tamamladı.

Bugün ise yatay seyrini sürdüren ve 5,47-5,49 dar bandında hareket eden dolar/TL, saat 10.00 itibarıyla 5,4780 seviyelerinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,1 değer kazancıyla 6,1930'dan, sterlin/TL de yüzde 0,4 artışla 7,1290'dan işlem görüyor.

Analistler, İtalya ve Brexit'e ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini, bugün yurt dışındaki yoğun veri gündeminin piyasalar üzerinde belirleyici olmasının beklendiğini kaydetti.

Yurt içinde ise zayıf veri gündeminin bulunduğuna işaret eden analistler, teknik açıdan dolar/TL için 5,50'nin kritik seviye olduğunu, bu seviyenin aşılması halinde 5,60, altına inilmesi durumunda ise 5,10 seviyelerinin gündeme gelebileceğini söyledi.

PETROL FİYATLARI DA DÜŞTÜ

Petrol fiyatları küresel talebin azaldığı ve arz fazlası kaygılarıyla dün yüzde 7 düştükten sonra toparlanmaya çalışırken hisse piyasaları küresel ekonomik büyümenin güç kaybettiği endişeleriyle geriledi.

Euro ve sterlin, İngiltere'nin bir yıldan uzun süren müzakereler sonucunda AB'den çıkmak için taslak bir metin üzerinde Brüksel ile anlaştığı haberleriyle değer kazandı. Euro ve sterlindeki yükseliş doların da 16 ayın zirvelerinden gerilemesini sağladı.

PİYASA BEKLENTİLERİ

Piyasalar son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerindeki iyileşme paralelinde Halkbank konusundaki gelişmeleri izliyor. Diğer yandan ABD seçimleri, İran yaptırımlarına tanınan muafiyet, Brexit süreci, ABD faiz kararları küresel piyasalarda yön belirleyici unsurlar olarak takip ediliyor.

Yurt içinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken yurt dışında saat 10.00'da Almanya GSYH, saat 12.30'da İngiltere TÜFE, saat 13.00'te Euro bölgesi GSYH ve sanayi üretimi saat 16.30'da ABD TÜFE ve çekirdek TÜFE verileri açıklanacak.

Yorumlar