Dolar kurunda hareketlilik

Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde dolarda hareketlilik yaşanıyor. Amerikan doları TL karşısında ilk kez 31 lira seviyesine çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Dolar kurunda hareketlilik

Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde döviz kurları önemli hareketlilik gösterdi. Piyasalar, TCMB Başkanı Fatih Karahan liderliğinde yapılacak olan toplantıya odaklanmış durumda.

Dolar/TL, güne başlamasının ardından değer kazanarak 31,0020 seviyesine ulaştı ve böylece tarihi zirvesini bir kez daha güncellemiş oldu. Euro/TL ise gün içerisinde 33,5087 seviyesinde işlem gördü. Bu hareketlilik, yarınki faiz kararının piyasalar üzerindeki etkisini daha da merak edilir hale getiriyor.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI

Merkez Bankası, Fatih Karahan başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda ilk faiz kararını duyuracak. Önceki toplantılarda, seçimlere kadar bir bekleme dönemi öngörüldüğü ve politika faizinin yüzde 45'te sabit tutulması beklentisi piyasalarda hakimdi. Ocak ayında yapılan son faiz artışı sonrası, enflasyonla mücadele kapsamında alınan kararların ve sağlanan parasal sıkılık düzeyinin belirlenen süre boyunca devam ettirileceği belirtilmişti.

Yorumlar