Dolar hızla düşüyor, MB yıl sonu tahminini revize etti

Dolardaki sert düşüş bugün de devam etti. Merkez bankası daha önce 3,70'lerde olan yıl sonu dolar tahminini 3,60'lara çekti.

Google Haberlere Abone ol
Dolar hızla düşüyor, MB yıl sonu tahminini revize etti

Sonhaberler | Haber Merkezi

Merkez Bankası Eylül ayı beklenti anketine göre, katılımcıların cari yıl sonu TÜFE beklentisi Ağustos anket döneminde yüzde 9,46 iken, bu anket döneminde yüzde 9,72 oldu.

12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 8,37 iken, bu anket döneminde yüzde 8,35 oldu. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 7,92 ve yüzde 7,93 olarak gerçekleşti.

Katılımcıların 2017 yıl sonu döviz kuru beklentisi bir önceki anket döneminde 3,72 TL iken, bu anket döneminde 3,63 TL oldu. 12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 3,87 TL ve 3,83 TL olarak gerçekleşti.

DOLAR HIZLA DÜŞMEYE DEVAM EDİYOR

Dolar, büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından 3,40’ın altına geriledi.

Güne TL karşısında 3,4120 seviyesinden başlayan dolar, 2017 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından 3,40’ın altına geriledi. İkinci çeyrekte elde edilen yüzde 5,1’lik büyüme, doları aşağı yönlü harekete geçirdi. Kur, şu sıralarda 3,3980 düzeyinden işlem görüyor.

Yorumlar