Dolar günü yeni rekorla tamamladı

Dolar/TL, HDP'li eş başkanların tutuklanma haberi sonrası 3.1715 seviyesini aşarak tarihi rekorunu kırdı. Euro ise 3,5227'i görerek rekor kırdı. Borsa İstanbul'da kayıp yüzde 3'ü geçti.

Google Haberlere Abone ol
Dolar günü yeni rekorla tamamladı
Piyasalarda tansiyon düşmüyor. Dolar/TL, HDP'li eş başkanların tutuklanma haberinin ardından 3.1715 seviyesinin üzerini görerek tarihi zirvesini yeniledi.

Genel olarak gelişmekte olan ülke para birimlerinde olumsuz bir hava hakimken, iç riskler nedeniyle TL'nin dolar karşısındaki kaybının yüzde 1'i aşarak en kötü performans gösteren para birimi olmasına neden oluyor. Dolar/TL 3.1715 seviyesinin üzerini gördükten sonra saat 17.29'da 3.1708 seviyesinden işlem gördü.

EURO DA REKOR KIRDI

Euro da 3,5227'ye kadar yükselerek yeni rekorunu kırdı. Euro, şu sıralarda TL karşısında 3,5225 seviyesinden işlem görüyor.

"KURDAKİ AŞIRI OYNAKLIK NEDENİYLE MÜDAHALEYE GEREK YOK"

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İstanbul'da Sermaye Piyasaları Kongresi'nde, Bloomberg HT canlı yayınında, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi ve katılımcı sorularını yanıtladı. Twitter hesabından sorulara verdiği yanıtları paylaşan Canikli, dolardaki yükselişe ilişkin şöyle dedi:

"Türkiye ekonomisi, şokların olumsuz etkisini çok kısa sürede telafi edebiliyor. Dalgalı kur uyguluyoruz. Piyasa şartlarında kur hareketleri doğal. FED faiz artış beklentisinin güçlenmesi dolara değer kazandırdı. Kurda aşırı oynaklık nedeniyle müdahaleye gerek yok. Kur nasıl aşağı doğru giderken müdahale edilmediyse, şimdi de çok müdahale edilmemeli."

Yorumlar

ihsan elinde dolar olan vatandaşlarım acele gidin bozdurun ben son dolarıma kadar bozdurdum bu vatan görevi