Dolandırıcılık mağduru engellilerden "sessiz" eylem

- Ankara'da ev sahibi olma hayaliyle kooperatife üye yapılarak iki yüz ellişer bin lira dolandırıldıklarını öne süren engelli vatandaşlar, sessiz eylem gerçekleştirdi - Engellileri dolandırdığı öne sürülen, anne ve babası sağır ve dilsiz olan şüpheliye ait ofislerde yapılan aramada bilgisayarlara el konularak imajları alındı

Google Haberlere Abone ol
Dolandırıcılık mağduru engellilerden "sessiz" eylem

ANKARA (AA) - Ankara'da ev sahibi olma hayaliyle kooperatife üye yapılarak iki yüz ellişer bin lira dolandırıldıklarını öne süren engelli vatandaşlar, şüphelilere ait ofisin önünde sessiz eylem gerçekleştirdi.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kooperatife üye yapılarak dolandırıldıklarını iddia eden sağır ve dilsiz mağdurların ifadeleri doğrultusunda harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kentteki 9 emlak ofisine operasyon düzenledi.

Operasyonda bilgisayarlar imajları alınarak, incelenmek üzere emniyete götürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğüne başvuran engelli dolandırıcılık mağdurları, işaret dili tercümanı aracılığıyla verdikleri ifadede emlak işiyle uğraşan, anne ve babası sağır ve dilsiz İ.A. ve ortakları tarafından dolandırıldıklarını öne sürdü.

Mağdurların, İ.A. ve beraberlerindekilerin, kendilerine "ev sahibi yapma" vaadiyle anlaşmalı bankalardan 250 bin lira kredi çektirdiğini, İ.A'nın, "Siz parayı çekin, taksitleri ben ödeyeceğim." dediğini, parayı aldıktan sonra 3-4 taksit ödediğini, sonrakileri ödemediği için icralık olduklarını söylediği öğrenildi.

- Sessiz protesto

Polis ekipleri, söz konusu ofislerden birinde arama yaptıkları sırada bazı mağdurlar da ofisin bulunduğu binanın önünde "sessiz" eylem gerçekleştirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına konuya ilişkin yapılan suç duyurusunda 12 şüphelinin, sağır ve dilsiz 160 kişiyi, "kurdukları kooperatifle konut sahibi yapma" ve "bankadan çektirdikleri kredilerle yatırım yaparak kar payı dağıtacakları" vaadiyle dolandırdıkları iddia edilmişti.

Suç duyurusunda şüphelilerin, engelli vatandaşlara 15 bankanın 45 şubesinden yaklaşık 10 milyon lira ile en az 550 tüketici kredisi çektirdiği ve paralarını alarak dolandırdığı ileri sürülmüştü.

Yorumlar