Doktorların 8 tane 'ölümcül hastalığı var' raporuna rağmen hala hapiste

Sivas'ta 2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen Madımak Olayları'ndan sonra tutuklanan ve o tarihten bu yana hapis yatan 86 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç'ın yakınları Kılıç'ın doktor raporlarına rağmen bırakılmadığını söylüyor.

Google Haberlere Abone ol
'26 yıldır haksız yere hapiste yatıyor'

Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilmiş olan Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında çıkan olayların ardından tutuklanan ve o dönemde 60 yaşında olan Ahmet Turan Kılıç 26 yıldır hapis yatıyor.

Ailesi, doktorların 86 yaşındaki adam için "ölümcül hastalığı var" raporları verdiğini söyleyerek Ahmet Turan Alkan'ın tahliye edilmesini istiyor.

Olay günü neler yaşandığını anlatan Ahmet Turan Kılıç'ın oğlu Necdet Kılıç, olayın yaşandığı gün olan 2 Temmuz Cuma günü namazın hemen ardından babası ile birlikte emekli maaşını çekmek için bankaya gittiklerini söyledi. Daha sonra alışveriş yaparak eve döndüklerini anlatan Kılıç, evde oldukları için olay saatlerinde yaşananlardan haberleri olmadığını ancak buna rağmen yalan beyanlarla babasının 5 gün sonra gözaltına alındığını öne sürdü.

Dönemin Sivas Emniyet Müdürü ve 7 polisin babası aleyhine şahitlik yaptığını anlatan Necdet Turan, babasının bu nedenle ceza aldığını söyledi. Babası aleyhine ifade veren ve şahitlik eden dönemin emniyet müdürü ve 7 polis hakkında "yalancı şahitlik" davası açıldığını kaydeden Kılıç, ancak buı şahıslara ceza verilmediğini ve kendisi ile şahit gösterdiği kişilerin tanıklığının kabul edilmediğini aktardı.

Babasının Sivas Numune Hastanesine 4 Nisan tarihinde götürüldüğünü ve hastanede doktorların yaptıkları muayenelerde 8 doktorun "ölümcül hastalığı var" yönünde rapor verdiğini söyleyen Kılıç, "Babamın kalp hastalığı başta olmak üzere alzaymır ve romatizma hastalığı var. Kulağı hiç duymuyor, görmüyor, yerinden kalkamıyor. Doktorların hazırladığı raporu öğrendikten sonra babamı o esnada İstanbul Adli Tıp Kurumuna göndermişlerdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu babamın yüzüne bile bakmadan 'yatabilir' raporu vererek gönderiyor. Ardından o yetmezmiş gibi zulümlerini artırmak için reviri olan başka hapishaneye gitsin diye telkinde bulunuyorlar. Bunu babam da, vasisi olarak ben de kabul etmedik. İmza aldılar ve onun için babam burada durdu. Sadece Sivas olayları davası hükümlüsü diye babama hiçbir şekilde rapor vermiyorlar." ifadelerini kullandı.

Babasının tahliye edilmesi için defalarca başvuruda bulunduklarını kaydeden Kılıç, babasının her an ölebileceğini söyledi. Kılıç, "durumunu insanlar görse 'bu adamı burada nasıl yatırıyorlar' derler." ifadesini kullandı.

Babasının alzaymır hastası olduğunu kaydeden Kılıç, babasının söylediklerini unuttuğunu ve bir kaç dakika sonra tekrarlamaya başladığını söyledi. Senelerce dertlerini anlatamadığını kaydeden Kılıç, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Babasının suçsuz olduğunu savunan Necdet Kılıç, babasının ömrünün son günlerini evinde geçirmesini istediklerini belirtti.

86 yaşındaki Ahmet Turan Kılıç'ın torunu Ömer Yıldız ise, dedesinin Sivas Numune Hastanesi'nden "kocamışlığına" dair rapor aldığını ancak bu raporun İstanbul Adli Tıp Kurumu tarafından yok sayıldığını söyledi.

Yaşlılık ve sağlık sorunları göz önünde bulundurularak dedesinin serbest bırakılmasını istediklerini sözlerine ekleyen Yıldız, "Bu durumdaki bir insanın cezaevinde yatmasının imkanı yok. Cumhurbaşkanımız'ın bu durumda olan bir insanı hapiste tutacağına asla inanmıyorum." dedi.

Yorumlar

Mehmet ceylan 20.senedaha kuppel yatsin