Doktorlar Gazze'deki katliamı "Sessiz Yürüyüş" ile protesto etti

İsrail'in Gazze'de katliamlarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen çok sayıda doktor, gerçekleştirdikleri "Sessiz Yürüyüş" ile Gazze’de yaşanan büyük zulme dikkati çekti.

Google Haberlere Abone ol
Doktorlardan "Sessiz Yürüyüş" ile Gazze'ye destek

İstanbul Çemberlitaş'ta bulunan 2. Abdülhamit Han Türbesi’nde toplanan doktorlar, buradan Sultanahmet Meydanı'na kadar sessizce yürüyerek alanda basın açıklaması düzenledi ve yapılan katliamlara dikkat çekti.

"26 HASTANE, 55 SAĞLIK MERKEZİ YERLE BİR EDİLMİŞ"

Doktorlar adın abasın açıklamasını okuyan Dr. Murat Can Çelik;

"İşgalci İsrail tarafından, Filistin'e karşı yapılan saldırılar 7 Ekim'de şiddetlenen çatışmalar ile yeni bir katliama dönüşmüştür.

Bombardımanda tüm savaş kuralları ihlal edilerek hastaneler, okullar ve hatta Birleşmiş Milletlerin sığınakları dahi vurulmuş, 26 hastane, 55 sağlık merkezi yerle bir edilmiş, 5 binden fazlası çocuk olmak üzere 13 binin üzerinde sivil acımasızca katledilmiştir. Bunun üzerine yapılan kara harekatları ile hastanedeki sivil ve çocuklar dahi öldürülmüş. Elektrik, internet ve suyun kesildiği Gazze’de bebekler küvöze oksijen sağlanamadığı için vefat etmiştir.

Hastaneler, hastalar, doktorlar ve sağlık çalışanları gibi en insani unsurlar bile saldırı altındayken, işte biz hekimlere, sağlıkçılara büyük sorumluluk düşmektedir.

Biliyoruz ki hiçbir din, ırk yahut siyasi görüş hastanelerin, hekimlerin, çocukların bombalanmasını, sağlık hakkına ulaşımın engellenmesini onaylamaz, aksine buna karşı çıkar.

Nitekim uluslararası hukuka göre de bu açık bir savaş suçudur!

Biz buradan dini, dili, ırkı, vatandaşlığı, siyasi görüşü fark etmeksizin bütün hekimlere, sağlık çalışanlarına, vicdan sahibi bütün insanlara tekrar sesleniyoruz.

İsrail zulmüne karşı durmak için daha neyi bekliyorsunuz?

İşte biz buradayız ve saldırılar durana kadar her hafta aynı gün aynı saatte yürüyüşümüzü tekrarlayacağız.

Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sindirilmeyeceğiz!

Sabırla ve azimle, hekimler olarak zulme karşı dur diye haykıranlar olacağız!” dedi.

Kaynak: SONHABERLER.COM

Yorumlar