Doktor-hasta-eczacıdan oluşan sahte reçete çetesi

Doktor, sahte hasta ve eczacıların içinde yer aldığı organize suç örgütü düzenlenen operasyonla çökertildi.

Google Haberlere Abone ol
Doktor-hasta-eczacıdan oluşan sahte reçete çetesi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sahte reçetelerle yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratıldı. Bu durum, İstanbul Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma ile gün yüzüne çıktı. Gerçeğe aykırı düzenlenen reçetelerin SGK'ye fatura edilmesiyle yüksek miktarda kamu zararının oluştuğu belirlendi.

DEĞERİ YÜKSEK İLAÇLAR REÇETE EDİLDİ

Soruşturma kapsamında, Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar ve bazı eczacıların, herhangi bir tahlil yapılmadan maddi değeri yüksek ilaçları gerçeğe aykırı reçete ettikleri saptandı. Bu ilaçlar, SGK'ye faturalandırılarak büyük miktarda kamu zararına yol açtı.

HASTALARIN FİZİKİ TAKİBİ YAPILDI

İlgili kişilerin hesap hareketleri, HTS kayıtları ve kargo bilgileri incelendiğinde, yüksek fiyatlı ilaç reçetesi düzenlenen hastaların, reçete düzenlenen tarihlerde hastane yakınlarında olmadıkları tespit edildi.

DOKTOR VE ECZACILAR BANKA HESAPLARI İNCELENDİ

Ayrıca, adına gerçeğe aykırı ilaç yazıldığını bilen sözde hastalar, gerçeğe aykırı reçete düzenleyen doktorlar ve eczacılar arasındaki banka hesap hareketleri de dikkatle incelendi.

KAMU ZARARI VE GÖZALTILAR

Yapılan incelemede, kamunun yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratıldığı belirlendi. Bu bulgular üzerine, 40 şüpheli hakkında çeşitli suçlardan gözaltı kararı verildi ve operasyonlar sonucunda 3'ü doktor olmak üzere 18 şüpheli tutuklandı.

Yorumlar