Doktor Ali Çiçek Kimdir nerelidir? Kim Milyoner Olmak İster

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının bu akşamki etabında çıkan sorulardan biri tıbbi terimdi; ancak joker olarak katılan 14 yıllık aile hekiminin yanlış cevap vermesi tepkilere neden oldu. Doktorun heyecandan ya da sesi iyi alamamaktan yanlış cevap verdiği tahmin ediliyor.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının bu akşamki etabında çıkan sorulardan biri tıp terimlerindendi. Yarışmacı soruyu bilemediği için joker olarak 14 yıllık aile hekimine danıştı. Aile hekimi ise tıbbi terimi bilemedi. Hekimin yanlış cevap vermesi kısa süre içerisinde sosyal medyada "rezalet" şeklinde yorumlara neden olurken; hekimin heyecandan ya da soruyu anlamamasından kaynaklanan neden dolayı cevap veremediği tahmin ediliyor. Çünkü, hekimin telefonda, "şıkları tekrar eder misiniz" şeklindeki ifadesi soruyu tam olarak anlamadığını gösteriyor.

Aile Hekimi Doktor Ali Çiçek'in yarışmadaki talihsizliği kısa süre içinde sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu. Birçok kullanıcı eğitimin kalitesizliğinden şikayet ederken, bazı kullanıcılar da yarışmanın verdiği heyecan nedeniyle Doktor Ali'nin hoşgörülmesi gerektiğini savundu. 

Omurilik soğanı veya medulla oblongata, beyinsapının parçası olan, beyinle omurilik arasında yer alan bölge. Böylece beyin ve diğer vücut organları arasındaki bağlantıyı sağlar. Üstündeki ponstan sulcus pontobulbaris, altındaki omurilikten (medulla spinalis) foramen magnum ile ayrılır.

Beyne giren bütün sinirler omurilik soğanından geçer. Omurilik soğanı, istemsiz çalışan iç organların kontrol merkezidir. Solunum, sindirim, hapşırma, kusma, yutma, çiğneme, idrar yapma gibi refleksleri kontrol eder. Ayrıca burada, kortikospinal yolun parçası olarak beynin sağ lobundan gelen motor sinirlerin çoğunluğu vücudun sol kısmına, sol lobundan gelen sinirler sağ kısmına gönderilir.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında Omirilik Soğanı sorusunu bilmeyen Ali Çiçek'in Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde doğduğu, yaklaşık 14 yıllık hekim olduğu öğrenildi.

AÇIKLAMA YAPARAK KENDİNİ SAVUNDU

Dr. Ali Çiçek, programdan sonra başlayan tartışmalar üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Program esnasında, seyirci tarafından da farkedildiği gibi, telefonda yaşadığı ses sorunu yüzünden söylediği şıkkın cevap gibi algılandığını belirten Dr. Ali Çiçek, "Ses sorunu programa yansımadı. Ancak benim için iyi tarafından bakarsak yıllardır görüşmediğim arkadaşlarımla görüştüm. Son olarak yarışmayı izleyen ses ve süreden dolayı yanlışlık olduğunu söyleyen arkadaşlara da teşekkür ederim." dedi.

 

Yorumlar

Nizameddin Eczacıyım ve Omurilik soğanı daha orta okulda öğrenilir hem de Türkçe bir de gayet herşey iyi duyuyor nasıl şıkları duymaz bir de doktora şıklar gerekmez sadece Omurilik duydum yeter gerisini bilmek lazım
Refika Öztürk Doktor mesajı sarımsağı dinledikten sonra katılım formu çıkınca, bundada var keramet dedim ve yarışmaya katılmak istedim.
Şaban kılınç Doktorumuz ali Çiçek cevap verdiği bir olay yok şıkları tekrar istiyor yarışmacı sayarken süre bitiyor burda yapılan algı ve linç hak etmiyor yakınen tanıdığım biridir kendisi ve akrabam olurlar kendisi linç edilecek bir kişiliğe ve karektere sahip deyil dir bilgisi saten tartışalamaz 14 yıllık aile hekimi kendisi
Komando Arkadaşlar dikkat ederseniz doktor bey anlamaya çalışıyordu süre bitti bence bundan kaynaklı olan bir durumdur
BERKANT Omurilik sogani medulla oblongata degil pons'tur. Sizinki de ayri komik olmus...