Doğu'da ulaşıma kar ve tipi engeli

- Erzurum-Erzincan Karayolu'nda, gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışının ardından, meydana gelen buzlanma ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açtı - Ülkenin batısından gelip doğudaki illere ve yurt dışına yük götürmeye çalışan birçok tır, kayganlaşan yolda devrildi, bazı tır sürücüleri ise karayolunda mahsur kaldı - Tır sürücüsü Ünal: - "Kayan aracımızı kardan çıkaramadık. Karayolları ekipleri sürekli kar küreme ve tuzlama çalışması yürüttü. Ancak az sayıda ekip olması nedeniyle bize ulaşamadılar"

Google Haberlere Abone ol
Doğu'da ulaşıma kar ve tipi engeli

ERZİNCAN (AA) - Doğu Anadolu'da etkili olan yar yağışı ve buzlanma ulaşımda aksamalara neden oldu.

Erzurum-Erzincan Karayolu'nda, önceki gün başlayan ve gece boyunca devam eden kar yağışı, tipi, soğuk hava ulaşımı aksattı.

Yurdun batısından hareket ederek, doğudaki illere ve yurt dışına yük götürmeye çalışan birçok tır sürücüsü, yolda mahsur kaldı.

Kara saplandıkları ya da tipi ile buzlanmadan dolayı ilerleyemedikleri için geceyi araçlarında geçiren tır sürücüleri, mahsur kaldıkları yerden çıkarılmak için Karayolları ekiplerinden yardım istedi.

Günün ilk ışıklarıyla yola koyulan Karayolları ekipleri, araçların mahsur kaldığı mevkide kar küreme ve tuzlama çalışması yürüttü.

- Maddi hasarlı ve yaralanmalı kazalar yaşandı

Tipi ve buzlanma nedeniyle kayganlaşan söz konusu yolda birçok maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazaları da yaşandığı gözlendi.

İstanbul'dan gelip, Erzurum yönüne giden 34 FA 6357 plakalı yolcu otobüsü, Erzincan'ın Mercan ilçesi yakınlarında tipi nedeniyle daralan yolda bir tırla yandan çarpışarak, bariyerlere sıkıştı.

Yolcu otobüsünde hafif yaralanan 6 kişinin 112 Acil Sağlık ekiplerince olay yerinden alınarak, İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Erzincan-Erzurum karayolunda birçok tırın da yoldan çıkarak, devrildiği gözlendi.

- Mahsur kalan tır sürücüleri yardım bekliyor

Kar ve tipi nedeniyle geceden beri yolda mahsur kalan tır sürücülerinden Tuncer Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amasya'dan Bitlis'in Ahlat ilçesine yardım kömürü götürmek için yola çıktığını belirtti.

Gece saatlerinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle araçlarının kayarak yoldan çıktığını ifade eden Ünal, "Kayan aracımızı çıkaramadık. Karayolları ekipleri sürekli kar küreme ve tuzlama çalışması yürüttü. Ancak az sayıda ekip olması nedeniyle bize ulaşamadılar. Çok sayıda araç yolda kaldığı için bizi çıkaramadılar. Yardım istedik, bekliyoruz." dedi.

İranlı tır sürücüsü Tohid Ghafare ise İstanbul'dan gelerek, İran'a yük götürdüğünü anlattı.

Kışlık lastiklerinin ve zincirlerinin bulunmasına rağmen, kar ve tipi nedeniyle ilerleyemediğini kaydeden Ghafare, "Aracım yoldan çıkarak, makaslama yaptı. Burada mahsur kaldım. Gece araçta uyumak zorunda kaldım. Şimdi yardım bekliyoruz." diye konuştu.

Yorumlar