"Doğu'da öğretmen olmayı" kısa filmle anlattılar

- Muş'ta bir grup öğretmen, mesleklerini sevdirmek ve meslektaşlarının Doğu Anadolu'daki illeri tercih etmelerini sağlamak amacıyla "Doğu'da Öğretmen Olmak" adlı kısa film çekti - Öğretmen Düğer: "Batıdaki öğretmenlerin doğu bölgeleri ile ilgili ön yargılarını kırmak istiyoruz. Bu açıdan çektiğimiz kısa film ile ciddi anlamda hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Çünkü filmle ilgili çok güzel tepkiler aldık"

Google Haberlere Abone ol
"Doğu'da öğretmen olmayı" kısa filmle anlattılar

MUŞ (AA) - Muş'ta bir grup öğretmen, mesleklerini sevdirmek ve meslektaşlarının doğu illerini tercih etmelerini sağlamak amacıyla yaşadıklarını anlattıkları kısa film çekti.

Kent merkezindeki Eko İnşaat İlkokulunda görev yapan öğretmenler Abdullah Düğer, Ahmet Osman Çankal, Oğuz Beyazıt, İlker Şahin ve Burak Kocabıyık, mesleklerini sevdirmek ve meslektaşlarının doğu illerini tercih etmelerini sağlamak amacıyla kısa film çekmeye karar verdi.

Bunun üzerine, "Doğu'da Öğretmen Olmak" adlı 6,5 dakikalık kısa bir film çeken ve sosyal medyadan yayınlayan öğretmenler, filmde görev yaptıkları sürede yaşadıklarını anlattı.

Öğretmenlerden Ahmet Osman Çankal, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğretmenliği bir çeşit "toplum mühendisliği" olarak gördüğünü söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin toplumun gelişmesinde son derece önemli olduğunu dile getiren Çankal, "Öğretmenler olarak bizim görevimiz topluma faydalı, bilimsel düşünen, sorgulayan, çalışkan, dürüst, fikri hür ve vicdanı hür bireyler yetiştirmektir." dedi.

Vatanın her bölgesinin kendileri için "kutsal" olduğunu ifade eden Ahmet Osman Çankal, "Bu açıdan meslektaşlarımızın bu bölgeye gelmelerini bekliyoruz. Burada huzur var, güven var, halkla bütünleşme ve yöre halkı ile güzel ilişkilerimiz var. Burada çalışmaktan dolayı çok mutluyum." diye konuştu.

- "Ön yargıları kırmak istiyoruz"

Kırşehirli olan öğretmen Abdullah Düğer ise üniversite dönemlerinden beri kısa film projeleri ile ilgilendiğini ifade etti.

Arkadaşlarıyla kısa film çekmelerindeki amacın, Doğu Anadolu'da öğretmen olmanın önemini anlatmak olduğunu vurgulayan Düğer, "Batıdaki öğretmenlerin doğu bölgeleri ile ilgili ön yargılarını kırmak istiyoruz. Bu açıdan çektiğimiz kısa film ile ciddi anlamda hedefimize ulaştığımızı düşünüyorum. Çünkü filmle ilgili çok güzel tepkiler aldık." ifadesini kullandı.

Abdullah Düğer, daha önce 4 kısa film çektiklerini de belirtti.

Okul müdürü Zahir Alme de öğretmenlerin kısa filmle batıda görev yapan meslektaşlarına çok önemli mesajlar verdiklerini vurguladı.

Öğretmenlerin doğu illerine genellikle ön yargıyla geldiklerine işaret eden Alme, kısa filmle bu ön yargının kırılmak istendiğini kaydetti.

Yorumlar