Doğu illerinde kar yağışı: Yollar kapandı

Doğu Anadolu illerinden gelen son haberler bir çok ilde kar yağışının etkili olduğu yönünde. Sabah saatlerinden bu yanan etkili olan kar yağışı bazı illerde yolların kapanmasına neden olurken Tunceli ve Muş'ta vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Google Haberlere Abone ol
Doğu illerinde kar yağışı: Yollar kapandı

Tunceli ve Muş'ta etkili olan kar yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Bölgede mevsimin ilk karınınm düştüğü Tunceli'nin yüksek kesimlerinde yollar kapanırken sürücüler hazırlıksız yakalandı.

Sivas-Erzincan sınırında bulunan 2 bin 190 rakımlı Kızıldağ geçidinde de kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken, bir çok Tunceli'de bulunan bir çok köyün yoluda kapandı.

Tunceli-Erzincan karayolundaki Cankurtan, Hozat ve Demikapı mevkilerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı araçlar mahsur kaldı.

Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri mahsur kalan araçların kurtarılması için çalışma başlattı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yaptıkları kar temizleme çalışmalarıyla mahsur kalan araçlar kurtarıldı.

Doğu illerinde kar yağışı

TUNCELİ'DE 3 İLÇEYE ULAŞIM YOK

Kar yağışının sürdüğü Tunceli'de Pülümür, Hozat ve Ovacık ilçelerine ulaşımda sıkıntılar yaşanıyor. Karayolları ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. 

SİVAS'IN YÜKSEK KESİMLERİ KARA TESLİM

Sivas'ın yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle fırtına yerini kar fırtınasına bıraktı. Öte yandan Sivas- Erzincan sınırında bulunan 2 bin 190 rakımlı Kızıldağ geçidinde kar kalınlığı 10 santimetreye kadar ulaştı.

Doğu illerinde kar yağışı

MUŞ'TA KAR YAĞIŞI

Muş'ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini artırırken vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Kar yağışı ile birlikte gelen tipi yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışı özellikle ulaşımda sürücülere zor anlar yaşatırken kent merkezine 25 kilometre mesafedeki Çavuştepe mevkiinde kar ve tipi nedeniyle köylere yolcu taşıyan minibüsler yolda kaldı.

Muş karayolları ve il özel idare ekipleri kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Doğu illerinde kar yağışı

Yorumlar