Doğu Gutalılara yardım çağrısı

- Esed rejimi ve destekçilerinin ablukada tuttuğu Doğu Guta'dan zorunlu tahliyeler devam ediyor. İdlib ve Halep kırsalına getirilen Doğu Gutalılara yönelik, İHH yardım çağrısında bulundu. - İdlib ve Halep kırsalındaki geçici konaklama merkezleri yetersiz kalırken, siviller bölgedeki okul ve mescitlere sığınmak zorunda kaldı - İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Yemelek: "Çok acı tablolarla karşı karşıya kalıyoruz. Doğu Guta'dan gelen çocuklardan bazıları meyveleri bile daha önce hiç görmemiş"

Google Haberlere Abone ol
Doğu Gutalılara yardım çağrısı

İDLİB (AA) - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Doğu Guta'dan çıkmak zorunda kalan binlerce sivile yardım eli uzatılması için çağrı yaptı.

Doğu Guta'da tahliye edilenlerin sayısı 22 bini aşarken, İdlib ve Halep'in çeşitli bölgelerindeki geçici barınma merkezlerinin yetersiz kalması nedeniyle siviller, Suriye'nin Türkiye sınır hattındaki bölgelerinde okul ve mescitlere sığınmak zorunda kaldı.

Bölgede yardım çalışmaları yürüten sivil toplum kuruluşları da sivillerin ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor.

İHH Suriye Çalışmaları Koordinatörü Erhan Yemelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Doğu Guta'dan gelen aileler için İdlib kırsalında çadır kurulumuna başladıklarını ancak yardımların yetersiz kaldığını söyledi.

Yardım çalışmaları esnasında acı manzaralarla karşılaştıklarını da ifade eden Yemelek, Doğu Guta'dan gelen bazı çocuklar dağıttığımız meyveleri daha önce hiç görmemiş. Bizim verdiğimiz elmayı alıp annesine ne olduğunu soran çocuklar görüyoruz." dedi.

Erhan Yemelek, "Beşar Esed rejimi Doğu Guta'dan art arda kafileleri göndererek, bölgeyi bir an evvel boşaltmak istiyor. Bu nedenle konaklama merkezleri yetersiz kaldı. Ailelerin birçoğu Türkiye sınırına yakın bölgelere gelerek okul ve mescitlere sığındı." diye konuştu.

Tüm kurum ve kuruluşları yardım seferberliğine davet eden Yemelek, "Çadır kurmaya İdlib'in çeşitli bölgelerinde devam ediyoruz. Ancak ihtiyaç çok fazla. Bu nedenle tüm kurum ve kuruluşları Doğu Guta için yardım seferberliğine davet ediyoruz. Bir an evvel Doğu Guta'dan tehcir edilen aileler için adım atmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar