Doğduğu ilçenin okuluna müdür oldu

- Yaşadığı maddi sorunlara rağmen çocukluk hayalini gerçekleştirerek öğretmen olan Pınar Ünlü, doğup büyüdüğü Malatya'nın Hekimhan ilçesinde anaokulu müdürü olarak hizmet veriyor - Daha önce görev yaptığı Muş'ta 100 kız çocuğunun okula kazandırılmasına katkı sağlayan Ünlü, memleketinde başarılı öğrenciler yetiştirmek için mücadele ediyor

Google Haberlere Abone ol
Doğduğu ilçenin okuluna müdür oldu

MALATYA (AA) - Malatya'da, yaşadığı maddi sorunlara rağmen çocukluk hayalini gerçekleştirerek öğretmen olan Pınar Ünlü, doğup büyüdüğü Hekimhan ilçesinde anaokulu müdürlüğü yapıyor.

İki çocuklu bir ailenin büyük çocuğu olan Pınar Ünlü (29) ilk, orta ve lise eğitimini Hekimhan ilçesinde tamamladı.

Girdiği üniversite sınavında İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesini Felsefe Bölümü'nü kazanan Ünlü, 2010'da eğitimini başarıyla tamamlayarak, Muş'a rehber öğretmen olarak atandı.

Muş'ta yaklaşık 3 yıl hizmet eden ve çok sayıda projede yer alan Ünlü, kız çocuklarının okula kazandırılması projesinde aktif rol oynadı.

Okuldaki ekiple önemli çalışmalar yürüten Ünlü, ilçede yaklaşık 100 kız çocuğunun okula kazandırılmasına katkı sağladı.

Daha sonra doğup büyüdüğü ilçedeki Hekimhan Lisesine rehber öğretmen olarak atanan Ünlü, ardından da kent merkezindeki bir okulda görevlendirildi.

Pınar Ünlü, girdiği idarecilik sınavında başarılı olarak doğup büyüdüğü ilçedeki Hacı İbrahim Akyüz Anaokulu'na müdür olarak atandı.

Ünlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en büyük hayalinin öğretmenlik olduğunu, bunu da gerçekleştirdiği için çok gururlandığını belirtti.

Esnaf bir babanın çocuğu olduğunu, okumak için elinden geleni yaptığını anlatan Ünlü, emeklerinin karşılığını aldığını ifade etti.

- "Bizlere de büyük görevler düşüyor"

Öğrencilerine bir şeyler verebilmek için çabaladığını vurgulayan Ünlü, bu kapsamda daha önce görev yaptığı Muş'ta çok sayıda kız öğrenciyi okullu yaptıklarını kaydetti.

Mesleğini doğup büyüdüğü ilçede sürdürmenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Ünlü, "Memleketimde müdürlük yapmak zor değil. Çünkü çocukluk hayalimi gerçekleştirdim ve kendi insanıma hizmet ediyorum." dedi.

Gelecek nesillere daha faydalı olabilmek istediğini belirten Ünlü, "Benden sonraki nesillere ahde vefa gösterebildiğim için bunun haklı gururunu yaşıyorum. Bilginin büyük bir güç haline geldiği günümüzde bizlere de büyük görevler düşüyor." diye konuştu.

Yorumlar