Doğaltaş ihracatçılarından Çin çıkarması

- Türk doğaltaş sektörü, sektörün en önemli ihracat pazarlarından Çin’de gerçekleşen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na 130 firmayla katıldı - Ege İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kaya: "130 Türk firması ile Xiamen Fuarı’nı her yıl domine etmeye devam ediyoruz. Katılımcılarımız fuardaki yoğunluktan ve kaliteli alıcıların varlığından memnun olduklarını her fırsatta dile getiriyor . Önümüzdeki yıl için şimdiden milli katılım organizasyonu hakkında bilgi alıyorlar"

Google Haberlere Abone ol
Doğaltaş ihracatçılarından Çin çıkarması

İZMİR (AA) - Türk doğaltaş sektörünün, Çin’de gerçekleşen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’na 130 firmayla katıldığı bildirildi.

Ege İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamaya göre, dünyanın en önemli ve prestijli doğaltaş fuarı olan Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu Ege İhracatçı Birlikleri gerçekleştirdi. Türkiye'nin 130 firmayla katıldığı fuarda dünyanın dört bir yanından gelen alıcılar, Türk stantlarına yoğun ilgi gösterdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, "Bu yıl 17'ncisi düzenlenen Xiamen fuarına birlik olarak 9. kez milli katılım organizasyonu yapıyoruz çünkü Çin pazarı geçmiş yıllarda olduğu gibi önümüzdeki dönemde de en önemli pazarlarımız arasında yer almaya devam edecek. Son yıllarda Çin’in hammadde politikasında yaptığı değişiklikler ve düşen büyüme rakamları sebebiyle inşaat sektörünün yavaşlaması biz ihracatçılar tarafından olumsuz algılanmamalı, aksine pazardaki bu durgunluk doğaltaş stokları azalan Çin’in bu çıkmazdan kurtulmak için yeni düzenlemelere gideceğinin göstergesi, yani sektör için büyük bir fırsat." ifadesini kullandı.

Xiamen Fuarı sayesinde, Türk doğaltaş sektörünün doğaltaş rezerv zenginliği, taş çeşitliliği ve üretim hacmi ve ihracatçı firmalarının deneyimi ile Çin başta olmak üzere tüm dünyaya tanıtıldığını ve firmaların yeni iş bağlantıları kurmaları için bu fuarı bir fırsat olarak gördüklerini anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Her yıl organizasyonumuzu daha da iyileştirerek firmalarımızın memnuniyetini artırmak için çalışıyoruz. Bu yıl fuar idaresi ile yaptığımız görüşmelerde önümüzdeki yıldan itibaren Xiamen fuarına bireysel olarak katılan firmalarımızın bulundukları yerler değişmeden Birliğimiz vasıtasıyla katılabilmeleri konusunda anlaşma sağladık. Buradan bu sevindirici haberi de paylaşmak isterim. 130 Türk firması ile Xiamen Fuarı’nı her yıl fuarı domine etmeye devam ediyoruz. Katılımcılarımız fuardaki yoğunluktan ve kaliteli alıcıların varlığından memnun olduklarını her fırsatta dile getiriyor. Önümüzdeki yıl için şimdiden milli katılım organizasyonu hakkında bilgi alıyorlar. İzmir’de gerçekleşecek Marble Fuarı’na da firmalarımızın büyük çoğunluğu stant açarak katılıyor ve düzenleyeceğimiz alın heyeti organizasyonu ile Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu’dan gelecek alıcılar ile buluşmayı bekliyorlar. Fuar, heyet ve projelerimiz ile hizmetlerimizin hem çeşitliliğini hem de kalitesini artırarak ihracatçıların yeni müşterilere yeni pazarlara ulaşması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz."

Yorumlar