DOĞALGAZ BAŞVURU: Abonelik ücreti, gerekli belgeler, bağlantı bedeli 2019

Doğalgaz aboneliği ne kadar? Doğalgaz abonelik bedeli ne kadar? sorularının yanıtı abonelik yapacak olan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Peki, Doğalgaz aboneliği ne kadar? Doğalgaz abonelik bedeli ne kadar?

Google Haberlere Abone ol
DOĞALGAZ BAŞVURU: Abonelik ücreti, gerekli belgeler, bağlantı bedeli 2019

Doğalgaz aboneliği ne kadar? Doğalgaz abonelik bedeli ne kadar? sorularının yanıtı abonelik yapacak olan vatandaşlar tarafından araştırılmaya başladı. Peki, Doğalgaz aboneliği ne kadar? Doğalgaz abonelik bedeli ne kadar?

Kış iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladı. Isınmak için doğalgaz açmak isteyen vatandaşlar evlerine yeni doğalgazını döşedi. Veya ev değiştirenler yeni geçtikleri evin doğalgazını açtırmak istiyor. İşte burada vatandaşların kafasını bir soru kurcalamaya başlıyor. Doğalgaz ücretleri ne kadar?

Vatandaşlar kışın gelmesiyle birlikte doğalgazını açtırmayı ve kışın rahat bir nefes almayı istiyor. Özellikle doğalgaz kullanımının ülkemizin geneline yayılmaya başlaması ile bir çok ilde doğalgaz şebekeleri yayıldı ve ev sahipleri evlerine doğalgaz tesisatlarını döşedi. Evlerine doğalgaz götüren ev sahipleri ve kiracılar şimdi de doğalgazlarını açtırmak için doğalgaz başvuru merkezlerine gidiyor. 

Öte yandan kış gelmeden evvel evlerini değiştirenler, yeni evlerine taşınan vatandaşlarda doğalgaz açtırmak için başvuru merkezlerine gidiyor. Kışın gelmesiyele doğalgaz başvuru merkezlerinde yoğunluk oluşurken vatandaşlar başvuru ücretlerini merak ediyor. 

Doğalgaz ücretlerine şuanlık herhangi bir zam yapılmazken kışa girmeden önce zam yapılıp yapılmayacağı da vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Kombi ve tesisat döşeme işlemlerini tamamlayan ev sahipleri başvuru merkezlerinin yolunu tutarken doğalgaz dağıtımı yapanb şirketlerde 2019 fiyatlarını belirlemiş durumda. Abonelik ücretlerine 2020 yılında herhangi bir zam yapılıp yapılmayacağı bilinmezken vatandaşların temkinli davranarak 2019 yılı içerisinde abonelik işlemlerini bitirmesinde fayda var. 

Doğalgaz dağıtım şirketleri binanın önüne kadar doğalgaz şebekesi taşımakla yükümlüdür. Ancak bina içi ve daire içi şebeke ise tamamen kullanıcılara kalmış. Bunun için belirlenmiş bir fiyat olmamakla birlikte, kullanılan malzeme, işin verildiği şirket, dairenin ve binanın büyüklüğüne göre, doğalgaz tesisat döşeme fiyatlarında değişiklikler yaşanır. En uygun doğalgaz tesisat döşeme işlemi için vatandaşlar uzun bir araştırmadan sonra karar vermeleri önerilir. 

DOĞALGAZ ABONELİK ÜCRETİ NEDİR, NEDEN ALINIR?

Başvuru merkezi tarafından alınan doğalgaz başvuru ücreti aslında bir teminat bedelidir. Doğalgaz dağıtımı yapan şirket kullanıcının ileride oluşacak borcunu ödememesi durumunda belli bir teminat alır. Kullanıcının eğer varsa borcu tahsil edildikten sonra aboneliği iptal edilir. Ancak borcu yoksa aboneliğini sonlandırdığı zaman daha önce ödemiş olduğu başvuru bedelini geri alabilir.

DOĞALGAZ ABONELİK ÜCRETİ  NE KADAR?

Soğuk havaların kendisini hissetirmeye başlaması ile yurdun bir çok bölgesinde doğalgaz sayaçları çalışmaya, evler ısınmaya başladı. Kış hazırlıkları yapan bazı ev sahipleri evlerine henüz yeni doğalgaz döşerken bazı kiracılar ise kış gelmeden daha iyi bir eve taşındı. Bu durumda yeni abonelik yapmak için il ve ilçelerde bulunan başvuru merkezlerine gitmeden önce vatandaşlar doğalgaz abonelik ücretlerini araştırmaya başladı. 2019 yılı için EPDK tarafından belirlenen abonelik ücreti ise şöyle: 200 m2'ye kadar olan evler için abonelik ücreti 594 TL iken bunun dışında ayrıca KDV ücreti alınır. Bu durumda 594 TL KDV ile birlikte 700,92 TL'ye çıkar. Ve buna Damga Vergisi de eklenir.

200 M2'DEN BÜYÜK EVLER İÇİN AYRI ÜCRET

200 m2'ye kadar tek bir ücret alınırken 200m2'den büyük evler için sonraki her 100 m2 için 516 TL + %18 KDV = 608,88 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.

GEREKLİ BELGELER

  • Nüfus cüzdanı
  • Mülk sahibiyse, tapu ya da yapı ruhsatı fotokopisi
  • Kiracıysa, abone olabileceğine dair imzalı dilekçe ve kira kontratı fotokopisi
  • Daha önce binanızda abonelik yapılmışsa, binanın tesisat numarası

Yorumlar