Doğal yağlar saça güç kazandırıyor

Doğal yağlar ile saç kaybettiği nemi ve gücü geri kazanıyor. Fön makinesi ve boya ile zaman içinde yıpranan saçları kozmetik ürünlerin dışında doğal nem dengesine kavuşturmak mümkün. Evde doğal yağlar ile saç bakımı nasıl olur. Evde doğal yağlar ile saç bakımı

Google Haberlere Abone ol
Evde doğal saçlar ile saç bakımı

Saç bakımı özen ister. Peki saç bakım yağı nasıl hazırlanır? Evde saç bakımı yağı hazırlamak nasıl olur. İşte saç bakımı ile ilgili merak edilenler

Saçlar fön makinesinin etkisi, boyama ve sürekli tarama ile zaman içinde yıpranır. Yıpranma olmasa dahi saçların özen bakım istediği bir gerçektir. Saç bakımı ile ilgili kozmetik ürünlerden faydalanılabileceği gibi evde doğal bakımlarla da saç bakımı yapmak mümkündür. Kozmetik ürünlerin içeriğindeki maddelerin kaliteli olması saç bakımı için yüksek önem taşır.

Evde doğal saç bakımı yapmak için özel bakım yağları hazırlayabilirsiniz. İŞte evde doğal saç bakım yağı hazırlamanın yolları.

doğal yağlarla saç bakımı

Hindistan Cevizi yağı ile saç bakımı

Saç bakımında en sık kullanılan yağlardan olan hindistan cevizi yağı saç için gerekli olan nemi yüksek oranda sağlar. Saçın dış etkenler ile kırılıp kurumasının önüne geçer ve yıpranmış saça kaybettiği nemi geri kazandırır. Hindistan cevizi yağı içerisinde yağ asitleri bulunur ve dışarıdan alınan kozmetik ürünlerden daha fazla nem kazandırarak yumuşak bir saça kavuşmanızı sağlar. Daha sağlıklı ve parlak saçlara kavuşursunuz.

Hint yağı ile saç bakımı

Hint baklasından elde edilen hint yağı içeriğinde E vitamini, çok sayıda mineral ve protein bulundurur. Saçın uzamasına katkı sağlar. Saçın doğal keratini kendi kendine oluşturmasını sağlayarak daha sağlıklı ve parlak saçlara kavuşmanıza yardımcı olur. Ayrıca hint yağı kaş ve kirpik bakımında da kullanılabilir. Memnun edici sonuçlar alırsınız.

Jojoba yağı ile saç bakımı

Jojoba yağı içeriğindeki mineraller sayesinde saça kaybettiği nemi geri kazandırır. Saçlarda oluşan kepek sorununun da önüne geçer. Saçları yıkamadan önce kuru saça uygulayabilirsiniz. Saça direk sürdükten sonra bir saat kadar bekletip yıkayabilirsiniz. Ayrıca jojoba yağını kullandığınız saç kremine damlatarak da kullanabilirsiniz.

Argan yağı ile saç bakımı

Saç bakımında en çok kullanılan yağlardan olan argan yağı Fas'ta yetişen argan ağacı meyvesinden üretilir. İçinde saçın ihtiyacı olan e vitaminini yüksek oranda bulundurur. Isı ve boyanın verdiği yıpranmışlığın önüne geçerek saçın doğal nemine kavuşmasını sağlar.

Direk saça sürerek uygulanabilen argan yağını her gün kullanmakta bir sakınca yoktur.

saç bakım yağı

Doğal zeytinyağı ile saç bakımı

Doğal zeytinyağı saç için en uygun bakımlardan biridir. İçindeki yağ asitleri saçın nemini ve gücünü geri kazandırır. Saçı koruyarak daha doğal bir görünüme kavuşur.

Avakado yağı ile saç bakımında

Kepek sorunu bulunan saçlarda en çok uygulanan doğal yağlardan biridir. Kuru ve yıpranmış saçların sağlığına kavuşmasını sağlar.

Avakado yağını saça direk uygulayabileceğiniz gibi hafif ılıtarak da uygulayabilirsiniz. Saçınızda bir süre beklettiğiniz avakado yağını yıkayarak bakımınız tamamlanmış olur.

Kaynak: sonhaberler.com

Yorumlar