Doğal saç düzleştirme yöntemleri

Evde uygulanabilecek basit doğal yöntemlerle saç düzleştirmek mümkün. Peki evde saçı yıpratmadan saç düzleştirme nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Doğal saç düzleştirme yöntemleri

Evde yapılacak doğal maske ile saç düzleştirmek mümkün. Evde bulunan doğal malzemeler ile saç düzleştirmek mümkün. Süt maskesi ile bakım yapılan saç doğal olarak düzleşiyor.

Fön ile düzleştirilen saç aşırı ısıya maruz kaldığı için belli bir süre sonra yıpranır. Saçı yıpratmadan düzleştirmenin formülü ise süt maskesi.

Saçlar için mucize besin süt

Sütün vücuda olan faydaları herkes tarafından bilinen bir gerçek. Peki sütün saça olan faydalarını biliyor muyuz? Süt içerdiği yüksek kalsiyum miktarı ve protein ile saçı güçlendiriyor ve yıpranmasını engelleyerek nemli kalmasını sağlıyor. Aynı zamanda yıpranmış saçları onarma özelliğine de sahip.

İşte evde doğal yöntemler ile yapabileceğiniz ve saçınızı sağlıklı bir biçimde düzleştirmenizi sağlayacak süt maskesi tarifi:

Süt Maskesi Malzemeleri:

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı doğal bal

1 tane muz

Fısfıslı bir şişe

Saç Maskesi Yapılışı:

Fısfıslı bir kap içine 1 bardak sütü ve doğal balı ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın.

Muzu iyice ezerek püre haline getirin ve süt bal karışımına ilave edin. Tüm malzemeleri iyice çalkalayın ve fısfıslı şişe yardımı ile saçınızın her yerine uygulayıp ince uçlu bir tarak ile yedirin. Bu şekilde yaklaşık yarım saat saçınızda bekletin. Saç maskesini saçınıza uyguladıktan yarım saat sonra saçınızı temizleyin. Zamanla saçınızın düzleştiğini göreceksiniz.

Düz saç için süt maskesi

Yorumlar