Doğal gazı da kaçak kullanmaya başladılar

Elektrikteki kaçak kullanım alışkanlığı doğal gazda da ortaya çıktı. Doğu bölgelerinde doğal gazın yeni bağlandığı yerlerde kaçak kullanımın giderek arttığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Doğal gazı da kaçak kullanmaya başladılar

Elektriği kaçak kullananlar doğal gazı da kaçak kullanmanın yolunu buldular. Doğu illerinde yıllardır alışkanlık haline getirilen kaçak elektrik kullanımı şimdi de doğal gazda kendini göstermeye başladı. Birçok şehirde kaçak doğalgaz kullanımı ciddi oranda artış gösteriyor. Doğal gazın yeni bağlandığı bazı evlerde, iç tesisatta oynama yapılarak kaçak gaz kullanımı sağlandığı öğrenildi. Bu durumun oluşturduğu tehlike konusunda ise GAZBİR'den uyarı geldi.

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, yaptığı açıklamada, genişleme yatırımlarıyla şu an 81 il ve 550 yerleşim yerinde doğal gaz kullanım imkanı bulunduğuna işaret etti.

Arslan, hızlı büyüme ve ilk kez doğal gaz kullanan abone sayısının artışıyla bazı sorunların ortaya çıktığını belirterek şunları kaydetti: "Özellikle doğal gaz arzının yeni sağlandığı doğu bölgelerinde kaçak doğal gaz kullanımında ciddi artışlar var. Özellikle sayaçlara yapılan müdahalelerle eksik ölçüme sebebiyet verildiği görülüyor. Önceki yıllarda kaçak elektrik kullanımındaki alışkanlıkların doğal gaz kullanımında da devam ettirilmesi gibi olumsuz bir eğilim söz konusu. Dağıtım şirketlerimizin uzman ekipleri yerinde incelemelerle bu tür durumları kolaylıkla tespit edebiliyor. Yeni teknoloji ve uygulamalar hane doğal gaz tüketiminin olması gerekenin altında gerçekleşmesi halinde bu durumun takibini ve bu tüketiciler için özel incelemeler yapabilmemizi mümkün hale getirdi. Vatandaşlarımızı buradan uyarmak istiyorum. Doğal gaz ancak gerekli tedbirler alındığında güvenli bir enerji kaynağıdır. İç tesisatta proje dışı tadilat, yakıcı cihazların periyodik bakımlarının yapılmaması, sayaca müdahale edilerek kaçak doğal gaz kullanımı gibi durumlar maalesef vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor."

Yorumlar