Doğa Koleji'nin İTÜ Vakfı'na devrinde sorunlar aşılamıyor

Aylarca çalışanların ve öğretmenlerin maaşlarının ödenmemesi nedeniyle gündeme gelen Doğa Kolejleri'nin İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı'na satılması gündeme gelmişti. Vakıf tarafından yapılan açıklamada anlaşmanın sağlandığı belirtilmişti.

Google Haberlere Abone ol
Doğa Koleji'nin İTÜ Vakfı'na devrinde pürüz

Doğa Koleji'nin İstanbul Teknik Üniversitesi Vakfı'na devredilmesinde yine problem çıktı.

Bir çok ilde eğitim kampüsü bulunan Doğa Koleji, ekonomik süreci yönetemedi ve iflasın eşiğine geldi. 

5 AYDIR MAAŞ YOK

Doğa Kolejlerinin bazı illerdeki kampüslerinde çalışan öğretmenlerin yaklaşık 5 aydır maaş alamadığı ortaya çıkmıştı. Sahibi, aynı zamanda müteahhitlik yaptığı ortaya çıkan Doğa Kolejlerinde çalışan öğretmenlerin maaşlarını alamamasının ardından okullarda protestolar yapılmış veliler sorunların çözülmesini istemişti.

PEŞİN TOPLANAN PARALAR NE OLDU

Doğa Koleji'nde çalışan öğretmenlerin maaşlarını alamaması ve eğitimin aksamasının ardından durumdan şikayetçi olan veliler aynı zamanda kolejin sahibinin müteahhit olmasından rahatsız.

Düzenledikleri eylemlerde yönetime tepki gösteren mağdur veliler, kendilerinden eğitim için toplanan paraların başka yerlerde kullanıldığını iddia etti.

İTÜ VAKFI'NA SATIŞ SÜRECİ TIKANDI

Doğa Koleji'nin iflasa sürüklenmesinin ardından; eğitim kurumlarının İTÜ Vakfı'na satılması gündeme geldi ve buı şekilde kurum sahipleri ile İTÜ Vakfı masaya oturdu ve ön sözleşme imzalandı.

Ancak devam eden süreçte Doğa Koleji'nin sahibi Ömer Saçaklıoğlu, satışın gerçekleşmemesi için masadan kalktı ve süreç yeni bir kriz doğurdu.

"DAİRE SAT, MAAŞLARI ÖDE"

5 aydır maaş alamayan Doğa Koleji öğretmenleri, eğitim kurumlarının sahibi tarafından yapılan lüks inşaatların görüntülerini paylaşarak isyanlarını dile getirirken bazı veliler ve öğretmenler ise Doğa Koleji'nin sahibi tarafından inşa edilen binalar işaret edildi.

Yorumlar