Doç. Dr. Darcan'ın ABD'de öldürülmesi

- Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Barbarosoğlu: - "Sevgili Osman Darcan değerli öğrenciler yetiştirmiş, üniversitemiz ve yükseköğretim sistemimizin çok önemli isimlerinden biriydi" - "İnsan hayatına kasteden ve yaşamlarımızı yok eden her türlü terör ve şiddet olayını koşulsuz kınıyorum"

Google Haberlere Abone ol
Doç. Dr. Darcan'ın ABD'de öldürülmesi

İSTANBUL (AA) - Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Darcan'ın, ABD'nin Orlando kentinde elim bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını bildirdi.

Barbarasoğlu, yayımladığı mesajda, çok değerli bilim insanı Doç. Dr. Darcan'ın Orlando'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesini üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Gülay Barbarosoğlu, "Sevgili Osman Darcan değerli öğrenciler yetiştirmiş, üniversitemiz ve yükseköğretim sistemimizin çok önemli isimlerinden biriydi. Kendi alanında öncü çalışmalar yaptığı esnada kaybetmiş olmamızı ayrıca çok elim ve kabul edilemez buluyorum. Bu vesileyle, insan hayatına kasteden ve yaşamlarımızı yok eden her türlü terör ve şiddet olayını koşulsuz kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Üniversiteden yapılan açıklamada da "Boğaziçi Üniversitesi camiası olarak Doç. Dr. Osman Darcan'ın kaybından ötürü derin üzüntü duyuyor, ailesine, yakınlarına ve bütün Boğaziçi ailesine başsağlığı diliyoruz." denildi.

- Osman Darcan

Lisans ve yüksek lisansını BÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde, doktorasını da BÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde yapan Osman Darcan, 1990'dan beri BÜ'de ders veriyordu.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü kurucu öğretim üyelerinden olan Darcan, Programlama Teknikleri, Nesneye Yönelik Sistem Geliştirme, Benzetim, Yapay Zeka ve E-Öğrenme konuları üzerinde çalışmalar yürüttü.

Darcan'ın ulusal ve uluslararası akademik dergilerde makaleleri yayımlandı.

Yorumlar