DMRGD helal mi? Katılım endeksine uygun mu?

DMRGD yani tam adıyla DMR Simit Sarayları firması Borsa İstanbul'da halka arz edildikten sonra helal mi katılım endeksine uygun mu sorularıyla muhatap oldu.

Google Haberlere Abone ol
DMRGD helal mi? Katılım endeksine uygun mu?

DMRGD helal mi, katılım endeksine uygun mu soruları yatırımcıların bu aralar cevabını en çok aradığı sorular oldu. DMR yani kamuoyunda bilinen adıyla Simit Sarayları da Borsa İstanbul'da halka arz edildi. Arz sonrasında ise yatırımcılar merakla bu firmanın özelliklerini araştırmaya başladı. En çok merak edileni ise, "Helal mi" sorusunun cevabı oldu.

DMRGD HELAL Mİ?

Simit Sarayı Dmr Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş., helal yani katılım endesine uygun bir şirkettir. Katılım Endeksi'ne uygun olması nedeniyle DMRGD halka arz yatırımcılarının arasında faiz konusunda hassas olan kişilerin “DMRGD halka arz caiz mi?'' sorusunun yanıtına ''caiz'' olarak cevap verilebilir.

DMR bugün SPK onayı ile talep toplamaya başladı. Simit Sarayı halka arzında halka açıklık oranı yüzde 40,47 olurken, tüm payların yatırımcılara dağıtılması halinde şirketin halka arz büyüklüğü 768 milyon TL'ye ulaşacak.

Simit Sarayı’nın halka arzı ile ilgili yatırımcıların en çok araştırdığı "DMRGD halka arz fiyatı kaç TL?'' ve “DMRGD halka arzı katılım endeksine uygun mudur?” ve “DMRGD halka arz caiz midir?'' sorularının cevaplarını haberimizde derledik.

Simit Sarayı Dmr Unlu Mamuller Üretim Gıda Toptan Perakende İhracat A.Ş.(DMRGD) halka arzıyla ilgili önemli bilgiler:

Dmr Unlu Mamuller, Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görecek hisselerinde şirketin halka arz kodu DMRGD oldu.

DMRGD HALKA ARZ EŞİT Mİ, ORANSAL MI OLACAK?

Simit Sarayı (DMRGD) halka arzı ''eşit dağıtım'' yöntemiyle gerçekleştirilecek. Özellikle küçük yatırımcılar eşit dağıtım yapılmasını talep etmektedir. Oransal dağıtım yönteminde yüksek sermayeli yatırımcılar daha büyük avantaj elde etmektedir. Bu nedenle DMRGD halka arzından eşit dağıtım yapılması bireysel yatırımcılara daha fazla lot imkanı sağlayacak.

DMRGD HALKA ARZ KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Simit Sarayı (DMRGD) halka arzının Katılım Endeksi'ne (XKTUM) uygun olduğu belirtildi.

Simit Sarayı, Türkiye'nin geleneksel lezzeti olan simidi, 2002 yılında ilk mağazasını açarak önce Türkiye geneline, ardından dünyaya tanıtmak amacıyla kurulmuştur. Bugün, yurt içinde ve yurt dışında yüzlerce Simit Sarayı şubesinde, her gün 1 milyonun üzerinde kişiye lezzetli ürünleriyle hizmet vermektedir.

Şirket, 2015 yılında dünya standartlarında üretim yapan, son teknolojiye sahip ve dünyanın en yüksek kapasiteli üretim tesislerinden biri olan "Esnek Simit Üretim Hattı"nı devreye alarak küresel gücünü daha da artırmıştır. Bu tesis, 25.000 metrekarelik bir alana sahiptir ve ürünlerini dünya geneline ihraç etmektedir.

Yorumlar