Diyarbakırlılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Diyarbakır'a yapacağı ziyaret ve yaklaşık 290 milyon liralık yatırımların açılışını gerçekleştirecek olması kentte heyecanla karşılandı - Kent sakinlerinden Nuran Atabey: - "Bizim için büyük bir onur. Referandumda bekleyecekleri desteği Diyarbakır'da umarım bulacaklar. Onların yüzlerini kara çıkarmayacağız" - Abdullah Ukbekor: - "Yatırımlar arttıkça halkın desteği ve devletin samimiyetiyle bölgede terör bitirilecektir" - Ahmet Tutak: - "Bu yatırımlar Diyarbakırlı gençlere umut olacaktır"

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakırlılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor

DİYARBAKIR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Diyarbakır'a gerçekleştirmesi beklenen ziyaret, kentte yaşayan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın için planlanan ve yaklaşık 290 milyon liralık 85 yatırımın açılışını da gerçekleştireceği ziyareti öncesi, Diyarbakır'da hazırlıklar sürüyor. Kentin farklı noktalarındaki billboardlara afişler asılırken, aydınlatma direklerine Erdoğan'ın resmi ve Türk bayrakları yerleştirildi. Diyarbakırlılar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı heyecanla bekliyor.

- "Bizim için büyük onur"

Kent sakinlerinden Ufuk Öziç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır ziyareti nedeniyle heyecanlı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğu ve güneydoğuda yaptıklarını anlatmada, kelimelerin kifayetsiz kaldığını belirten Öziç, "Yapılan yatırımlar daha güzel günlere vesile olacaktır. Daima dualarımızda yer veriyoruz. Diyarbakır peygamber ve sahabeler kentidir." dedi.

Nuran Atabey, yatırım avantajlarından gençlerin yararlanacağını belirterek, gençlere iş imkanları sunulacağına inancını dile getirdi.

"Bizim için büyük bir onur. Referandumda bekleyecekleri desteği Diyarbakır'da umarım bulacaklar. Onların yüzlerini kara çıkarmayacağız." ifadelerini kullanan Atabey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde önemli mesajlar vereceğine inandığını belirtti.

- "Halkın desteğiyle bölgede terör bitirilecektir"

Diyarbakırlılar olarak Cumhurbaşkanı'nı en güzel şekilde ağırlayacaklarını kaydeden Abdullah Ukbekor, Erdoğan'ın bu ziyareti ile kente verdiği önemi, Diyarbakır'ın nasıl kadim bir şehir olduğunu gösterdiğini söyledi.

Ukbekor, ziyaretin gurur verici olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bölgenin yatırıma ihtiyacı var ve süreç geliştikçe daha fazla yatırım yapılacaktır. Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızın samimiyetinden şüphemiz yok. Yatırımlar Kürt insanı açısından çok faydalı olacaktır. Yatırımlar arttıkça halkın desteği ve devletin samimiyetiyle bölgede terör bitirilecektir."

- "Yatırımlar Diyarbakırlı gençlere umut olacaktır"

Nevin Alioğlu, her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında olduklarını ifade ederek, tüm engellemelere rağmen Cumhurbaşkanı'nın Diyarbakır'daki yatırımlara öncülük ettiğini aktardı.

Diyarbakır'a yapacağı ziyaretten dolayı Erdoğan'a teşekkür eden Ahmet Tutak, "Bu yatırımlar Diyarbakırlı gençlere umut olacaktır." diye konuştu.

Tutak, 288 milyon liralık 85 yatırımın kente yapılmasından onur ve şeref duyduklarını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarını belirtti.

- Vali Aksoy vatandaşları toplu açılış törenine davet etti

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da, yaptığı yazılı açıklamada, yarın saat 16.00'da Valilik önünde gerçekleştirilecek toplu açılış programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrif edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kalabalık bir bakan heyeti ile ve çeşitli bakanlıkların üst düzey bürokratlarının da eşlik etmesini beklediklerini bildiren Aksoy, yapımı tamamlanan ve yatırım değeri 288 milyon 315 bin 381 lira olan toplam 85 projenin açılışının törenle Erdoğan tarafından yapılacağını vurguladı.

Aksoy, şunları kaydetti:

"Valilik önündeki alanda yapılacak toplu açılış törenine tüm Diyarbakır halkını davet ediyorum. Bu yatırımların gerçekleşmesini sağlayan, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım olmak üzere, sayın bakanlarımıza ve bakanlıklarımızın çalışanlarına, yatırımların gerçekleşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır'ın Sayın Cumhurbaşkanımızı, bakanlarımızı ve diğer tüm misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlayacağına inanıyorum."



















Yorumlar