Diyarbakırlı STK’lar Arakan’a saldırıları kınadı

Türkiye Gençlik Vakfı Diyarbakır Şübesi, Arakan'da Myanmar hükümeti tarafından Müslümanlara yaşatılan zulmü kınadı

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakırlı STK’lar Arakan’a saldırıları kınadı

Diyarbakır’da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, Myanmar’ın Arakan bölgesinde saldırıları kınadı.

Diyarbakır’da TÜGVA öncülüğünde bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşları, Myanmar’ın Arakan eyaletindeki saldırıları kınadı. Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan TÜGVA İl Başkanı Mahmut Yağmur, her geçen gün İslam coğrafyasının daha acı bir şekilde küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne döndüğünü ve hemen yanı başımızdaki Suriye’de hergün ayrı bir insanlık dramının yaşandığını belirterek, “Yanı başımızda kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilirken, milyonlarca insan da yerlerinden yurtlarından edilmişlerdir. Mazlumlara yönelen bombaların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan küresel güçlerdir, ölenler ise savunmasız insanlar ve masum Müslümanlardır. Son olarak Myanmar’ın Arakan eyaletinde cereyan eden ve şiddeti giderek artan zulmün artık dayanılacak hali kalmamıştır. Son bir asırdır, batı dünyası tarafından merhamet ve aydınlanma felsefesi olarak lanse edilen Budizm dinine mensup, eli kanlı teröristler, geçtiğimiz 3 gün içerisinde 3 bini aşkın çocuk kadın ve yaşlıyı kısaca herhangi bir ayrım gözetmeksizin masum Müslüman bir halkı hunharca katletmiştir. Müslüman coğrafyasının zengin yer altı ve yer üstü kaynaklarını 3 asırdır sömüren ve kan gölüne dönen bu coğrafyada tetiği sıkan elin aynı güç odaklarının desteğini aldığını biliyoruz” dedi.

Filistin’de, Suriye’de, Mora’da, Cezayir’de, Doğu Türkistan’da, Etiyopya’da ve Bosna’da yaşanan kıyımların hafızalardaki trajik yerini koruduğunu anlatan Yağmur, “Terör ve İslam kelimelerinin aynı cümlede zikredilmesinin vahşi ve sinsi bir medeniyetin kullanışlı maşalarının yaşanan vahşete meşruiyet sağlaması amacıyla tasarladığı algı operasyonun bir parçası olduğunu çok iyi biliyoruz. Küreselci ülkeler ilkel, barbar ve bencilce davranarak, İslam düşmanlığı odaklı yeni bir küresel sömürge düzeni kurmak amacıyla dünyayı çıkmaz bir yola sürüklemektedirler. Haz ve tüketime endeksli, kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz” diye konuştu.

Açıklamanın ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, TÜGVA tarafından daha önce Ekin Parkı’nda açılan “Arakan” konulu sergiyi gezdi.

Yorumlar