Diyarbakırlı iş adamı Girişen: Vali Mutlu beni vurdurttu

Diyarbakırlı iş adamı Girişen, eski Vali Mutlu'nun 'paralel yapı'nın adamlarıyla bir olup kendisine suikast düzenlediğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakırlı iş adamı Girişen: Vali Mutlu beni vurdurttu
Diyarbakırlı iş adamı Bayram Girişen, FETÖ üyeliğinden tutuklanarak cezaevine gönderilen eski Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun, paralel yapının adamlarıyla birlik olup kendisini öldürmek istediğini, kendisine suikast girişiminde bulunulduğunu söyledi. 

Yaptığı konut işleri nedeniyle paralel yapının kendisine musallat olduğunu belirten iş adamı Girişen, Diyarbakır'da dönemin valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da bilgisi ve gözetimi dahilinde bazı çetelerin hedefi olduğunu, paralel yapıya mensup polislerin de buna sessiz kaldığını, yine aynı yapıya ait savcıların da davaları kabul etmediğini ifade etti. 

Vali Mutlu'nun makamında yaptıkları görüşmeden ayrıldıktan birkaç dakika sonra, Mutlu ile aynı odada bulunan bir çete üyesinin kendisine silahlı saldırıda bulunduğunu belirten Bayram Girişen, suikast girişiminden sonra hiçbir polisin, faili gördükleri halde müdahale etmediğini kaydetti. 

Yaşananları, paralel yapının kendisinden talep ettiği yurt binasını yapmak istemediğinden kaynaklandığını belirten iş adamı girişen, paralel yapının Mutlu döneminde Diyarbakır'da kendilerinden başka kimseye hayat hakkı tanımadığını, bu nedenle bir süre sonra Diyarbakır'ı terk edip doğduğu şehir olan Bingöl'e yerleştiğini ifade etti. 

İş adamı girişen, Vali Mutlu ile paralel çeteler arasındaki ilişkileri gösteren ve kendisine hayatı yaşanmaz hale getiren gelişmelerin belgelerini Başbakan Binali Yıldırım'a teslim edeceğini ve takipçisi olacağını s


 

Yorumlar