Diyarbakır'da hasta çocuklar için moral etkinliği

- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve DÜ işbirliğiyle lösemi tedavisi görenlerin de aralarında bulunduğu hasta çocuklar için moral etkinliği düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'da hasta çocuklar için moral etkinliği

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Üniversitesi (DÜ) işbirliğiyle lösemi tedavisi görenlerin de aralarında bulunduğu hasta çocuklar için moral etkinliği gerçekleştirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, DÜ Hastaneleri ve DÜ Kültür Mutfağı Kulübü işbirliğiyle Kalp Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte, aralarında lösemi tedavisi görenlerin de bulunduğu hasta çocuklar sahnelenen tiyatro oyununu izledi.

Etkinlikte yüz boyama çalışması yapan çocuklar, palyaço gösterisi ile doyasıya eğlendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla'nın eşi Lütfiye Atilla da çocuklarla pasta kesti, onlara çeşitli hediyeler verdi.

DÜ Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı Uzman Hekimi Dr. Kahraman Öner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının özellikle lösemi hastası olan çocuklarla ilgili farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Lösemi hastalığıyla mücadele eden çocukları hasta servisinin kasvetli ortamından kurtarmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini aktaran Öner, "Çocuklarımızın en çok ihtiyaç duyduğu şey moral ve sevgi. Sevgi en iyi kemoterapiden daha iyidir." dedi.


Yorumlar