Diyarbakır'daki evlat nöbetinde 79'uncu gün

Diyarbakır'da HDP İl Başkanlığı önünde evlatlarının HDP aracılığıyla terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı iddiasıyla bekleyişlerini sürdüren ailelerin eylemi 79'uncu gününe girdi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır'daki evlat nöbetinde 79'uncu gün

Evlatlarının terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını ve bundan önceki duraklarının HDP İl Başkanlıkları olduğunu belirten ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki bekleyişleri sürüyor. 

Çocuklarına kavuşabilmek umuduyla 3 Eylül'den bu yana bekleyişlerini sürdüren aileler evlatlarının geri gelmesini bekliyor. 79 gündür eylemini sürdüren ailelerin ziyaretçileri ve destekçileri de eksik olmuyor.

Ağrı'dan gelerek 5 yıl önce 17 yaşındayken terör örgütü tarafından kaçırılan kızına kavuşmak için oturma eylemine katılan anne Süheyla Demir, 79 gündür evlatlarına kavuşmak için bekledikleri gerekirse 79 yıl daha bekleyeceklerini söyledi. 

Evlerini barklarını bırakarak geldiklerini belirten Demir, "Çocuklarımızı sapasağlam alıp buradan mutlu ayrılmak istiyoruz. Bu emeklerimiz boşa gitmez inşallah. Bütün aileler umutla bekliyor." dedi. 

1,5 YAŞINDAKİ KIZI İLE GELDİ

5 yıl önce kaçırılan kızı Hayal için gelen Süheyla Demir, yanında 1,5 yaşındaki kızı Asmin ile bekleyişini sürdürürken kızının iki günde bir hasta olduğunu belirtti. Kızını el bebek gül bebek büyüttüğünü kaydeden anne Demir, kızının ellerinde kalem yerine silah olduğunu söyledi.

PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Evladına kavuşmak için bekleyişini sürdüren ailelerden biri ise Begdaş ailesi. Terör örgütü tarafından 16 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu için bekleyen baba Celil Begdaş, terör örgütünün yoksul olan ailelerin çocuklarını kaçırdığını söyledi.

Yorumlar