Diyarbakır annelerinin bekleyişi 47. gününde

HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan anneler, HDP tarafından dağa kaçırıldığını iddia ettikleri evlatlarının geri dönmesini istiyor. Oğlunun 4 yıl önce HDP'nin aracılığıyla PKK tarafından Suriye'ye kaçırıldığını belirten anne Remziye Akkoyun, “Oğlumu getirmeseler Suriye’ye gideceğim. Ya oğlumu verecekler ya da ben Suriye’ye gidip oğlumu almadan gelmeyeceğim” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır annelerinin bekleyişi 47. gününde

HDP aracılığıyla terör örgütü PKK tarafından evlatlarının dağa kaçırıldığını iddia ederek 3 Eylül'den bu yana HDP il başkanlığı önünde oturma eylemlerini sürdüren aileler evlatlarının dönmesini bekliyor. 

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki bekleyiş 47'nci gününe girerken aileler evlatlarını almadan gitmemekte kararlı. 

Terör örgütü tarafından kaçırılan oğlunu almak umuduyla 3 Eylül'de HDP il binası önüne gelen anne Remziye Akkoyun'un bekleyişi sürüyor. Akkoyun, oğlu Azad Akkoyun’u HDP'lilerden istediğini söyledi.

"OĞLUMU GETİRMESELER SURİYE'YE GİDECEĞİM"

Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan ve oğlu Azad Akkoyun’un 4 yıl önce HDP’liler tarafından kandırılarak terör örgütü PKK’ya katılması için dağa kaçırıldığını öne süren anne Akkoyun, oğlunun 4 yıl önce HDP il parti binasına geldiğini ve o günden bu yana kendisinden haber alamadığını söyledi. Defalarca parti binasına gelerek oğlunu istediğini ifade eden anne "Fakat kimse sesime kulak vermedi. Oğlum Azad’ın diğer 2 ağabeyi de HDP’liler yüzünden şu anda cezaevinde. Ben Azad’ımı devletten değil, HDP’den bu zalimlerden istiyorum. Oğlumu bana geri getirmelerini bekliyorum. Artık tahammülüm kalmadı. Oğlumun hasretinden geceleri yatamıyorum, hasta oldum. Oğlumu getirmeseler Suriye’ye gideceğim. Ya oğlumu verecekler ya da ben Suriye’ye gidip oğlumu almadan gelmeyeceğim” diye konuştu.

Yorumlar