Diyarbakır annelerinden HDP hakkında suç duyurusu

Çocuklarının HDP tarafından kaçırılarak terör örgütüne teslim edildiğini iddia eden ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki 56 günlük bekleyişi sürüyor. Öte yandan HDP il yönetimi tarafından binaya takılan güvenlik kameraları ile desteğe gelenlerin görüntüleri ve ses kayıtlarının alınarak Kandil'e gönderildiğini iddia eden aileler Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır annelerinden HDP hakkında suç duyurusu

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde evlatları için bekleyişlerini sürdüren aileler HDP İl Başkanlığı binasına takılan kamerlara kendilerine destek için gelenlerin görüntü ve ses kayıtlarının alınarak Kandil'e gönderildiği iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Evlatları için 56 gündür HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bekleyen aileler HDP'lilerin sözlü tacizlerine sık sık maruz kalıyor. HDP binasına takılan kameralar için başvuran aileler ayrıca kendilerine sözlü tacizde bulunan HDP Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun ve Saliha Aydeniz'den de şikayetçi oldu.

HDP VEKİLLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

5 yıl önce 14 yaşındayken terör örgütü tarafından kaçırılan oğlu Tuncay Bingöl' için oturma eylemini sürdüren baba Şevket Bingöl ve Muş'ta kardeşinin düğün konvoyuyla memleketine dönerken Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan oğlu polis memuru Vedat Kaya (28) için oturma eylemi yapan Şeyhmus Kaya, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na HDP il binasına takılan kameraların kaldırılması ve kendilerine yönelik yapılan sözlü ve fiziki saldırılar nedeniyle HDP Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun ve Saliha Aydeniz hakkında şikayette bulundu.

Oturma eylemini sürdüren baba Şevket Bingöl, oturma eylemine başladıkları günlerde HDP Diyarbakır il binasında bulunan eski kameraların söküldüğünü ve o kameralarda dağa kaçırılan çocuklarının görüntüsünün olduğunu iddia etti. Yeni takılan kameralarla çekilen fotoğraf ve görüntülerinin nereye gönderildiğini bilmediklerini belirten Şevket Bingöl, eylemlerine destek için gelen ziyaretçilerinin olduğunu ancak kameraların takılmasından dolayı, ziyaretçilerin rahatsız olduklarını ve korktuklarını söyledi.

GÖRÜNTÜLER KANDİL'E GÖNDERİLİYOR

Diyrabakır HDP il başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunanlardan biri olan Şeyhmus Kaya ise takılan kameralarda ses kayıt özelliğinin de olduğunu belirterek, çekilen görüntülerin hem kendilerini hem de kendilerini ziyarete gelenleri endişelendirdiğini ifade etti. Görüntülerin Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'ndaki terör örgütünün kampına gönderildiğini iddia eden Kaya, HDP milletvekilleri Remziye Tosun ile Saliha Aydeniz hakkında da kendilerine yönelik hakaret ve fiziki saldırı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Ailelerin suç duyurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yorumlar