Diyarbakır annelerinden Barış Pınarı'na destek

Terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocuklarını geri almak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan "Diyarbakır anneleri" Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

Google Haberlere Abone ol
Diyarbakır annelerinden Barış Pınarı'na destek

HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi gerçekleştiren Diyarbakır annelerinin bekleyişinde 39. gün geride kaldı. Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan evlatlarını terör örgütüne teslim eden HDP'den isteyen 54 aile çocuklarının evine dönmesini istiyor.

Vatani görevi için usta birliğine giderken, yol kesen PKK’lı teröristlerce kaçırılan yeğeni Emrah Avunan (24) için 13 Eylül’den bu yanan HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bekleyen Bingöllü Muhittin Avunan, anne-babalar olarak ‘Barış Pınarı Harekatı’nı desteklediklerini söyledi.

"DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ"

Anne ve babalar olarak evlatlarının bir an önce sağ salim dönmesini istedklerini söyleyen Avunan, “Bütün dünya bilsin ki devletimizin karşısında bir terör örgütü var. Sonuna kadar devletimizin yanındayız. Biz ‘Artık yeter’ diyoruz. Devletimiz PKK’yı, YPG’yi, hepsini temizlesin. Bu anne-babalar ne zamana kadar gözyaşı dökecek? Bu operasyonu destekliyoruz, devletimizin yanındayız. İnşallah terör örgütünün kökü kazınacak.” dedi.

TESLİM OL, DÖN KIZIM

Gözü yaşlı annelerden Türkan Mutlu ise 7 yıl önce Balıkesir’de üniversiteyi kazandıktan sonra PKK tarafından kandırılıp dağa götürülen kızı Ceylan Şeyma Tekin’e (24) seslendi. 16 Eylül akşamı oturma eylemine başlayan anne, “Ben kızımın peşindeyim, evimde oturmadım, onu arıyorum. Kızımı istiyorum. Artık analar ağlamasın. Biz huzur istiyoruz. Ceylan beni duyuyorsan dön, kapım sana açık, perişanız kızım. Devletten sana zarar gelmez, teslim ol, gel kızım” dedi.

Yorumlar