Diyanet Vakfı'ndan Suriyeliler için seferberlik

Türkiye Diyanet Vakfı, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'ten tahliye edilen yaralı ve sivillere, çeşitli yardımlarda bulunuyor

Google Haberlere Abone ol
Diyanet Vakfı'ndan Suriyeliler için seferberlik

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye'de Beşşar Esed rejimi ordusu ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Halep'ten kaçabilen yaralı ve sivillere, çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Vakıf, İdlib ve Babel Hava'daki ofislerinde, Halep'ten gelen ve gelecek sivil ve yaralılar için tedbirlerini üst düzeye çıkardı.

Halepliler için gıda paketleri, un, yağ, şeker, konserve, giyim, battaniye ile bebekler için mama ve bez hazırlayarak gelen ailelere dağıtım yapan vakıf, birçok hizmet ve yardım paketine ilişkin hazırlıklarını da sürdürüyor.

Vakfın Genel Müdürü Mustafa Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekipleriyle beraber Suriye'deki ofislerinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak yerel partnerlerle çalışma yürüttüklerini anlatan Tutkun, "Türkiye'den getirmiş olduğumuz malzemeleri depolarımıza koyuyoruz. Daha sonra ihtiyaç sahibi ailelere peyder pey dağıtıyoruz." diye konuştu.

Tutkun, Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların kuşatmasından tahliye edilen ailelerin güvenli bölgelere götürüldükçe ihtiyaçların da karşılanmaya devam edeceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Depolar boşaldıkça da Türkiye'den doldurulmuş olacağız. Depolarımızda daha çok gıda malzemeleri, kuru gıda, şeker, un, yağ gibi malzemelerin var ancak bunların haricinde giyim ve battaniye gibi yardım malzemeleri de mevcut. Partner kuruluşumuzla yardım konusuyla ilgili bir değerlendirme toplantımız oldu. Yardımlarımız tükendikçe o ihtiyaçları tekrar Türkiye'den temin ederek buraya öncelikli olarak göndermeye devam edeceğiz."

Yorumlar