Diyanet, Suudi Arabistan'ın kararından sonra Umre ziyaretlerini askıya aldı

Suudi Arabistan yönetiminin Çin'in ardından İran ve İtalya merkezli olarak yayılan koronavirüsüne karşı önlem amacıyla Umre ziyaretlerini iptal etmesinin ardından Diyanet İşleri Bakanlığı'da Umre ziyaretlerini askıya aldı.

Google Haberlere Abone ol
Diyanet tüm Umre ziyaretlerini askıya aldı

Çin'in Hubei eylaetinin başkenti Vuhan'dan başlayarak Güney Kore, Japonya, İtalya ve İran gibi çok sayıda ülkeye sıçrayan ölümcül koronavirüs nedeniyle ülkeler önlemlerini arttırıyor. İran merkezli olarak Ortadoğu'ya yayılan koronavirüsü nedeniyle ülkeler birbir sınırlarını kapatırken Türkiye'de önlemlerini arttırmayı sürdürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Umre ziyaretlerini koronavirüs salgını nedeniyle askıya aldığını duyurdu. Umre ziyaretlerinin ne zaman başlayacağına dair bir tarih verilmedi. 

RİYAD YÖNETİMİ DE ZİYARETLERİ ASKIYA ALDIĞINI DUYURMUŞTU

Suudi Arabistan, yönetimi hızla hızla yayılan yeni tip coronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle umre ve Mescid-i Nebevi ziyaretlerinin geçici olarak askıya alındığını duyurduktan sonra Diyanet'in kararı da bu yönde oldu. 

KORONAVİRÜS'ÜN ACI BİLANÇOSU

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19, dünya genelinde 80 binden fazla kişiye bulaştı. Salgında can kaybı ise şu ana kadar 2 bin 800'ü aştı. 

Yorumlar