Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Suudi Arabistan'da

- Prof. Dr. Erbaş, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da İslam İşleri, Davet ve İrşat Bakanı Salih Bin Abdülaziz Al Şeyh ile görüştü - Suudi Arabistan İslam İşleri, Davet ve İrşat Bakanı Al Şeyh: - "Türkiye ve Suudi Arabistan'ın iki kardeş ülke olarak büyük potansiyelleri var. Bunu çok iyi kullanmamız gerekir ki Müslümanları terörle suçlayanlara karşı İslam'ın mesajını doğru şekilde ulaştırmış olalım"

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Suudi Arabistan'da

RİYAD (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da İslam İşleri, Davet ve İrşat Bakanı Salih Bin Abdülaziz Al Şeyh ile bir araya geldi.

Erbaş, görüşme sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirterek, son 4 ay içerisinde Suudi Arabistan'a üçüncü ziyaretini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının (DİB) 1924'te kurulduğunu ve çok büyük İslami çalışmalara imza attığını, yenilerini başlatmak üzere çaba sarf ettiklerini aktaran Erbaş, Suudi Arabistan ile mevcut ortak çalışmaların sürdürülmesinin yanı sıra yeni projelere de imza koymak istediklerini kaydetti.

Türkiye'de genel anlamda Arapça bilen nitelikli kadrolar konusunda sorunlar yaşadıklarını belirten Erbaş, İslami ilimlerin asıl kaynağının Arapça olduğunu ve bu nedenle de nitelikli İmam Hatip Liseleri'ndeki bazı öğrencileri Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın yanı sıra Mekke ve Medine'deki üniversitelerde eğitim almaları için İslam İşleri, Davet ve İrşat Bakanlığından destek beklediklerini belirtti.

Erbaş, araştırma amaçlı Türkiye'ye gelmek isteyen Suudi Arabistanlı öğrencilere her türlü desteği sağlamaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Ali Erbaş, Riyad ziyaretiyle başlatılan ortak çalışmaları tamamlamak üzere Al Şeyh'i Ankara'ya davet etti.

Bakan Al Şeyh de başkent Riyad'daki Bakanlık binasında gerçekleşen ikili ve heyetler arası görüşmede, bakanlık olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile çalışmaya istekli olduklarını belirterek, önceki DİB Başkanı Mehmet Görmez ile başlattıkları çalışmaların sürdürülmesinin yanı sıra yeni ortak çalışmalara imza atılması için çaba göstereceklerini bildirdi.

Bakanlık ve DİB arasındaki ilişkileri sağlamlaştırma açısından bu tür ziyaretleri son derece önemsediklerine vurgu yapan Al Şeyh, "Bilindiği üzere Suudi Arabistan'ın birçok ülkede İslami çalışmalara yönelik faaliyetler yapan kurumları var. Türkiye'nin de aynı şekilde dünyanın birçok ülkesinde çalışmaları söz konusu. Dolayısıyla Müslümanların ve kardeş iki ülkenin çıkarına olacak şekilde ihtilaflardan uzak bir zemin oluşturmalıyız." dedi.

Al Şeyh, İslami çalışmaları yürütmek için kendilerine destek veren iki ülkenin liderleri olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Kral Selman bin Abdülaziz'e teşekkür ederek, "Türkiye ve Suudi Arabistan'ın iki kardeş ülke olarak büyük potansiyelleri var. Bunu çok iyi kullanmamız gerekir ki Müslümanları terörle suçlayanlara karşı İslam'ın mesajını doğru şekilde ulaştırmış olalım." diye konuştu.

Yorumlar