Diyanet İşleri Başkanı Erbaş İzmir'de

- Erbaş Diyarbakır'daki terör operasyonunda şehit olan polis memuru Taşdemir'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu - Prof. Dr. Ali Erbaş: "Şehidimizin babasına hem Kur'an-ı Kerim'i hem de bayrağımızı veriyor, çocuklarımızın, bu iki değerimizin kıymetini bilmelerini ve birlik beraberlik ruhuyla yetişmelerini istiyoruz." - Şehit babası imam Taşdemir: "Biz nesillerimizi böyle yetiştirirsek 50 tane 15 Temmuz gelsin, istedikleri kadar plan yapsınlar, terör örgütleri icat edip bizim üstümüze saldırsınlar, vız gelir tırıs gider"

Google Haberlere Abone ol
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş İzmir'de

İZMİR (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyarbakır'da bölücü terör örgütüne karşı düzenlenen operasyon sırasında şehit olan polis memuru Ahmet Alp Taşdemir'in Selçuk ilçesindeki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit babası imam İbrahim Taşdemir'in, Şehit Er Semih Çakıroğlu Caddesi'ndeki evini ziyaret eden Prof. Dr. Erbaş, aileye başsağlığı dileklerini iletti.

Erbaş, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Kur'an-ı Kerim'de şehit düşenlere büyük müjde bulunduğuna işaret ederek, "Şehitliğin derecesi o kadar yüksek ki peygamberlik makamından sonra gelen makam. Hepimiz vefat edeceğiz, kaderimizin bir gerçeğidir. Her nefis ölümü tadacaktır ama bazı insanlar şehitlik gibi bir mertebeyle ölümü tadarlar. Ahmet Alp şehitlik mertebesiyle ölümü tattı. Vatan, millet, ezan, bayrak, birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz için en yüce varlığı olan canını verdi." dedi.

Şehit yakını olmanın da çok önemli bir mertebe olduğunu vurgulayan Erbaş, "Bu bir kaderdir. Allah şehidimize rahmet eylesin. Vatanımızı, milletimizi her türlü kazadan, hainlerin ihanetinden, düşmanlardan muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı.

Ziyarete İzmir Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ve ilgililer eşlik etti.

- Taziye çadırında Kur'an-ı Kerim tilaveti

Ziyaretin ardından şehit evinin önünde Selçuk Belediyesince kurulan taziye çadırında Kur'an-ı Kerim okundu.

Din görevlilerinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da Ahmet Alp Taşdemir, tüm şehitler, vatan birliği ve bütünlüğü için dua okudu.

Duaların ardından Erbaş, baba İbrahim Taşdemir'e Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı takdim etti.

Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağının en büyük değerler olduğuna işaret eden Erbaş, "Şehidimizi anma merasiminde şehidimizin babasına, İbrahim Hocamıza hem Kur'an-ı Kerim'i hem de bayrağımızı veriyor, çocuklarımızın, nesillerimizin bu iki değerimizin kıymetini bilmelerini ve birlik beraberlik ruhuyla yetişmelerini istiyoruz." dedi.

Erbaş'ın elinden Kur'an-ı Kerim ile bayrağı alan baba Taşdemir ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet yetkilileri, muhalefet temsilcileri ile yurt içi ve dışında yaşayan Türk vatandaşlarının taziye mesajları için teşekkür etti.

"Bizim vazgeçemeyeceğimiz değerlerimizden biri de devletimiz. Devletsiz olmadık, Allah olmayı da nasip etmesin." diye konuşan Taşdemir, "Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Ciğerparem, ilk göz ağrım şehit düştüğü andan itibaren devletim hep yanımdaydı." diye konuştu.

- "Son nefesimi verince oğlumun yanındayım"

İbrahim Taşdemir, şehidi anma merasiminin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Peygamberlikten sonra bir insanın ulaşabileceği en önemli makam şehadet. Allah bu makamı oğluma nasip ettiği için bahtiyarım. Oğlumdan ben ölünceye kadar uzağım. Ne zaman son nefesimi verdim, yavrumun yanındayım." dedi.

Evlatlarını din ve vatan değerleriyle yetiştirdiğini dile getiren Taşdemir, şöyle devam etti:

"Bizi ayakta tutan değerler bunlar. Biz nesillerimizi böyle yetiştirirsek 50 tane 15 Temmuz gelsin, istedikleri kadar plan yapsınlar, terör örgütleri icat edip bizim üstümüze saldırsınlar vız gelir tırıs gider. Bu millet İslamın bayraktarı, sancaktarı olduğu müddetçe Allah'ın izniyle hiç kimse bu milletin sırtını yere getiremez."

Şehidin üniversite öğrencisi kardeşi Talha Taşdemir ise ağabeyi gibi din, vatan ve bayrak uğruna şehit olmayı dilediğini söyledi.

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'nde terör örgütü PKK/KCK'nın YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen adreslere operasyon düzenlenmiş, bir hücre evine güvenlik güçlerince giriş yapıldığı esnada el bombası atılması sonucu 10 güvenlik görevlisi yaralanmış, ağır yaralı polis memuru Taşdemir, kaldırıldığı hastanede şehit düşmüştü.

Şehidin Salihli Hamidiye Camisi'ndeki cenaze namazını imam olan babası İbrahim Taşdemir kıldırmıştı.

Taşdemir'in, şehit oğlunun ardından metanetli duruşu ve konuşmalarını ihtiva eden içerikler sosyal medyada sıkça paylaşılmıştı.

Yorumlar