Disney plus uygulaması neden yok, üyelik ücreti ne kadar?

disney plus uygulaması neden yok, üyelik ücreti ne kadar, yayına ne zaman başlayacak soruları Disney Channel'ın kapanmasıyla birlikte yerine gelen yeni uygulamayı merak edenler tarafından merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Disney plus uygulaması neden yok, üyelik ücreti ne

Disney plus uygulaması neden yok, üyelik ücreti ne kadar, ne zaman yayın hayatına başlayacak, üyelik ücretli ne kadar gibi sorular bu aralar merakla soruluyor. 

Disney Channel'ın kapanmasıyla birlikte yeni kanalın daha doğrusu yeni bir platformun açıklanacağı belirtilmişti. 

Kapanan kanalın yerine açılan yeni kanalın ya da platformun ücretli olması ise tepkilere neden olmuştu.

Disney Plus uygulaması ne zaman gelecek, ücreti
Disney Plus uygulaması ne zaman gelecek, ücreti

 

Ancak kanal içeriklerinin çoğunun bu platformda da yer alacağı bilgisi sonrası kanalı izleyenler yani müdavimleri yeni açılacak uygulamayı merakla beklemeye başladı.

Disney Plus uygulamasının ne zaman hayata geçirileceğini merak eden eski müdavimleri üzen durum ise yeni uygulamanın ücreti yani aboneli ücreti olacak. 

The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner, Disney+ hakkında merak edilenleri açıkladı. Peki, Disney Plus uygulaması ne zaman gelecek, üyelik ücreti ne kadar?

Radyo programcısı Geveze'nin sunuculuğu üstlendiği toplantıda Disney+'ın özellikleri, tanışma paketi, yabancı içerik portföyü ve yerli orijinal içerikleri tanıtıldı. 

Disney Plus uygulaması ne zaman gelecek, ücreti
Disney Plus uygulaması ne zaman gelecek, ücreti

 

14 Haziran'da izleyicilere açılması planan Disney+, standart fiyatlandırmasını aylık 34,99 TL ya da yıllık 349,90 TL olarak belirlediğini açıklamıştı.

Lansmana özel avantajlı bir üyelik paketi sunan Disney+, 8 ay fiyatına 12 ay boyunca izleme keyfi sunan 279,90 TL’lik tanışma paketini tanıttı. Özel teklif fırsatını yakalamak isteyen izleyicilerin, 14 Haziran’dan önce Disney+'a kayıt olarak 26 Haziran 2022’ye kadar satın alma işlemlerini tamamlaması gerekiyor. 

Paylaşılan bilgilere göre, uygulama üzerinden 7 profil oluşturabiliyor ve 10 cihazdan yüksek kalitede yayın yapılabiliyor.

Ayrıca  IMAX Enhanced teknolojisi ile izleme seçeneği sunan platform, çocuk dostu bir arayüze sahip. Ebeveyn kontrolünü önceliklendiren Disney+ içeriklerin güvenli ortamda izlenmesi için genel izleyici ve 18+ arası 4 farklı derecelendirme sunuyor.

Çocuk profili dışındaki profillere erişim için pin kodu talep ediliyor. 

Yerel pazarlarda yerel dinamikler ve ekonomik koşulları göz önünde bulunduran Disney+, avantajlı tanışma fiyatı ile 14 Haziran'da Türkiye izleyicisi ile buluşacak.

Bu avantajdan yararlanmanız için siteye mail adresini bırakmanız yeterli. Bu adımın ardından mail adresinize gelen kod ile uygulamaya giriş yapmanız mümkün. 

Soner Türkiye pazarı için ayrı bir portföy oluşturduklarını söyledi. Bu kapsamda 170 tane Disney+ içeriği  100'den fazla film, 400’den fazla dizi ve belgesel, buna ek olarak özel yerel  içerikler izleyicilerle buluşacak. 

Cenk Soner, Disney+’ın Türkiye’de sunacağı içerikleri paylaştı. The Walt Disney Animation Studios'tan 100'den fazla yapım,  izleyicilerin ilgisine sunulacak. Son zamanların en öne çıkan yapımlarından Oscar® ödüllü “Enkanto: Sihirli Dünya”, Karlar Ülkesi; "Külkedisi", "Kurbağa Prens" ve "Küçük Denizkızı" gibi sevilen klasikler ile birlikte "Raya ve Son Ejderha" ve “Mulan (2020)” gibi yakın zamanda gişe rekorları kıran filmler platformda yer alacak.

Bu arada Soner'in aktardığına göre Encanto, Disney+ içerikleri arasında fenomen haline geldi. 2 hafta içinde tüm ülkelerde hızlı bir şekilde 1 numara olan animasyon, 200 milyon görüntülemeyi geçti. 

Animasyonların yanı sıra; Oscar® ödüllü “Cruella”, Amazon Ormanları macerası “Jungle Cruise” ve başrolünde Oscar ödüllü® oyuncu Tom Hanks ile tekrar hayat bulmaya hazırlanan Disney+ orijinali Pinokyo gibi Disney’in tüm canlı aksiyon filmleri de platformda olacak.  

Ayrıca, “Mucize: Uğur Böceği ile Kara Kedi”, “Fineas ve Förb” ve “Zatonya” da dahil olmak üzere yüzlerce Disney Channel çizgi dizisi, orijinal filmi ve özel bölümü de lansmanla birlikte Disney+ üyelerine sunulacak.”

Soner’in açıklamalarına göre “Yukarı Bak”, “Sevimli Canavarlar”, “İnanılmaz Aile”, “Wall-e”, pek çok fenomen Pixar içeriğinin yanı sıra, dünyanın en sevilen ve en çok izlenen animasyonlarından "Oyuncak Hikayesi" serisinin tamamı, iki Oscar® ödüllü “Soul”, "Luka", “Kırmızı” ve bundan sonra yayınlanacak tüm iddialı Pixar içerikleri de Disney+’ta olacak. 

Lansmanla birlikte izleyiciler, “Shang-Chi ve On Halka Efsanesi”, “Eternals”, “Avengers: Endgame”, “Captain Marvel”, “Black Widow”, “Hawkeye” ve daha fazlasını içeren 50'den fazla Marvel filmi ve “Ms. Marvel”, “Loki” ve “WandaVision” dahil olmak üzere 40’tan fazla Marvel serisine erişme fırsatını da yakalayacak. “Secret Invasion” ve “She-Hulk” ise sıradaki gelecek orijinal yapımlar arasında yer alıyor.

Star Wars hayranları, Star Wars’un tüm filmleri, ara filmler ve animasyonlarının yanı sıra Disney+ orijinal içerikleri olan “The Book of Boba Fett” ve “The Mandalorian”ın yanı sıra heyecanla beklenen “Obi-Wan Kenobi” dizisine de erişebilecek. Star Wars’ın heyecanlandıran yeni dizisi “Skeleton Crew” da önümüzdeki sezon için yayın gününü bekliyor. 

National Geographic’in zengin içeriklerinin yer alacağı platformda izleyiciler, “Büyük Kurtarış” ve “Free Solo” gibi belgeselleri, “Gordon Ramsay ile Rota Dışı” gibi popüler National Geographic serilerini, “Balinaların Gizemli Dünyası” ile Renan Öztürk ile “Explorer: The Last Tepui”, "Jeff Goldblum’un Dünyası" gibi Disney+ orijinallerine erişebilecek.

14 Haziran’dan itibaren platformda, Engin Akyürek’in başrolünü üstlendiği Disney+’ın ilk yerli orijinal dizisi “Kaçış”, ilgiyle izlenen yeni orijinal diziler “Pam & Tommy”, “How I Met Your Father”, “The Dropout” ve “The Kardashians”, son zamanların efsane dizileri “The Simpsons”, “The Walking Dead”, “American Horror Story” ve “Grey’s Anatomy” ile “How I Met Your Mother”, “Lost” ve “Desperate Housewifes” gibi kült dizilerin tüm sezonlarına, “Free Guy” ve “The King’s Man” gibi gösterildiği ülkelerde büyük ilgi ile karşılanan yeni gişe filmlerine de erişilebilecek.

DISNEY PLUS UYGULAMASI HANGİ PLATFORMLARDA VAR?

Disney Plus uygulaması hemen hemen bütün platformlardan indirilebilir. 

İşte uygulamanın bulunduğu platformlar: 

TV
Amazon Fire TV
Android TV
Apple TV
Arçelik*
Beko*
Chromecast
Hisense
LG
Panasonic
Samsung

Bilgisayar
Chrome OS
MacOS
Windows PC

Disney Plus Cep Telefonu ve Tablet Uygulaması
Amazon Fire Tablet
Android Telefonlar ve Tabletler
iPhone ve iPad

Oyun Konsolları
PS4
PS5
Xbox One
Xbox Series X
Xbox Series S

 


 

Yorumlar