Disney, Epic Games'e 1,5 Milyar Dolarlık Yatırımla Oyun Sektöründe Yeni Bir Çağ Başlatıyor

Walt Disney, video oyunu devi Epic Games'e 1,5 milyar dolar yatırım yaparak, Fortnite ve Disney hikayelerini birleştirecek yeni bir eğlence evreni oluşturacak.

Google Haberlere Abone ol
Disney'den Epic Games'e Dev Yatırım

Eğlence sektörünün iki devi, Walt Disney ve Epic Games, oyun ve eğlence dünyasında çığır açacak bir işbirliğine imza attı. Disney'in Epic Games'e yapacağı 1,5 milyar dolarlık yatırım, her iki şirketin de vizyonunu genişletecek ve video oyunu sektöründe yeni bir dönemi başlatacak.

YENİ BİR EĞLENCE EVRENİNİN DOĞUŞU

Disney'den yapılan açıklamaya göre, bu işbirliği, Disney hikayeleri ve deneyimlerinin erişimini genişletecek ve Fortnite gibi popüler oyunlar ile entegre edilecek yeni bir oyun ve eğlence evreni yaratılmasını sağlayacak. Bu evren, 100 milyondan fazla aktif oyuncusu ve yaratıcısı bulunan Fortnite'ın geniş ve açık dünyasıyla birleşerek, oyunculara benzersiz bir deneyim sunacak.

DİSNEY VE EPİC GAMES'TEN ORTAK AÇIKLAMA

Disney Üst Yöneticisi (CEO) Robert Iger, yatırımla ilgili olarak Disney'in oyun dünyasına şimdiye kadarki en büyük girişimi olduğunu ve şirketin büyümesi için yeni fırsatlar sunduğunu belirtti. Epic Games Kurucusu ve CEO'su Tim Sweeney ise, Disney ve Fortnite topluluklarını bir araya getirecek, kalıcı, açık ve birlikte çalışabilen bir ekosistem yaratma hedeflerinden bahsetti.

YENİLİKÇİ İŞBİRLİĞİNİN DETAYLARI

İki şirketin işbirliği, oyun ve eğlence dünyasında sınırları zorlayacak. Fortnite'ın zengin oyun evreni ile Disney'in ikonik hikayeleri ve karakterleri arasında köprüler kurarak, oyunculara ve hayranlara unutulmaz deneyimler yaşatmayı hedefliyor.

BEKLENTİLER VE GELECEK PLANLARI

Bu yatırım ve işbirliği, Epic Games'in oyun geliştirme kapasitesini ve Disney'in içerik üretim yeteneklerini birleştirerek, her iki şirket için de yeni gelir akışları yaratma potansiyeli taşıyor. Ayrıca, Fortnite ve Disney evrenlerinin entegrasyonu, eğlence ve oyun sektörlerinde yeni bir trendin başlangıcı olabilir.

Disney'in Epic Games'e yaptığı 1,5 milyar dolarlık yatırım, iki şirketin de geleceğine yön verecek ve oyun ile eğlence dünyasında yeni bir sayfa açacak. Bu işbirliği, oyunculara ve hayranlara daha önce deneyimlemedikleri bir dünya vaat ediyor.

Yorumlar