DİSK üyeleri Taksim Meydanı'na girmeye çalıştı

1 Mayıs gerekçesiyle Taksim Meydanı'na çıkmaya çalışan DİSK üyelerine polis müsaade etmedi. Polisi aşarak geçmeye çalışan DİSK üyeleriyle arbede yaşanırken, koronavirüs tehlikesine rağmen sosyal mesafe kalmadı.

Google Haberlere Abone ol
DİSK üyeleri Taksim Meydanı'na girmeye çalıştı

Sokağa çıkma yasağına rağmen, DİSK yöneticisi Arzu Çerkezoğlu ve TİP Milletvekili Barış Atay'ın aralarında olduğu bir grup, 1 Mayıs için İstanbul Taksim Meydanı'na çelenk bırakmak istedi. Uyarılara rağmen bölgeden ayrılmayan grup, polise zor anlar yaşattı. Çerkezoğlu ve DİSK üyelerinden 25 sendikacı gözaltına alındı.

1Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne bu yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında kararlaştırılan sokağa çıkma kısıtlamasında girildi. Taksim Meydanı da 1 Mayıs tedbirleri kapsamında araç trafiğine kapatıldı. Taksim Meydanı'na çelenk bırakmak isteyen DİSK yöneticilerine de izin verilmedi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 günlük sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen, DİSK yöneticisi Arzu Çerkezoğlu ve TİP Milletvekili Barış Atay'ın aralarında olduğu bir grup 1 Mayıs için İstanbul Taksim Meydanı'na çelenk bırakmak istedi. Uyarılara rağmen bölgeden ayrılmayan grup, polise zor anlar yaşattı. Çerkezoğlu ve DİSK üyelerinden 25 sendikacıyı gözaltına aldı. 

Sputnik'in haberine göre; polis DİSK üyelerine sokağa çıkma kısıtlamasını hatırlattı. Valiliğin de yürüyüşe izin vermediğini belirten polis, gruptan temsilcileri araçlarla Kazancı yokuşuna götürülebileceğini belirtse de grup yürümekte ısrar edince arbede çıktı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TİP Milletvekili Barış Atay, sendika yöneticileri ve çok sayıda işçi gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda 1 Mayıs töreni bu yıl sosyal mesafe kuralı gözetilerek gerçekleştirilecek. Her sendikadan 10 kişinin katılmasına izin verilecek.

Yorumlar