DİSK BDP'li belediyelere 'kayyum' desteği

Diyarbakır'a giderek DBP'li belediyeleri ziyaret eden DİSK yöneticileri, kayyumun kaldırılmasını istedi

Google Haberlere Abone ol
DİSK BDP'li belediyelere 'kayyum' desteği
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, belediyelere kayyım atama uygulamasının bir an önce kaldırılması gerektiğini ifade ederek, "Birinci derece talebimiz seçimlerin yapılması değil, talebimiz kayyum görevini yapsın, halkın özgür iradesiyle seçilmiş olan başkan ve eş başkanlara görevi teslim etsin diyoruz" dedi.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve beraberindeki heyet, DBP'nin Diyarbakır'daki Genel Merkez Danışma Bürosu'nu ziyaret etti. DBP Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat tarafından karşılanan DİSK Başkanı Kani Beko, görüşmede Kanun Hükmünde Kararnameler ile belediyelere kayyım atamaları konusunda konuştu.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan DBP Genel Başkan Yardımcısı Seydi Fırat, DİSK heyetinin ziyaretinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, görüşmede Türkiye'nin mevcut durumu üzerine sohbet ettiklerini aktardı. Fırat, "AKP rejiminin OHAL ile Kanun Hükmündeki Kararnamelerle Türkiye'yi daha büyük bir çıkmaza sürüklediği yönündeki görüşlerimizi paylaştık. Yine, AKP'nin içerdeki sorunlarının çözümsüzlüğünden dolayı dışarıya savaşı dayatması, Suriye'yi işgal etmesi sorunların çözümü değil, çözümsüzlüğü daha da derinleştirdiğini ve bu temelde AKP'nin savaş politikalarına karşı demokratik tepkilerin geliştirilmesinin önemi ve anlamı üzerinde görüş ve düşüncelerimizi paylaştık. 

Belediyelerdeki kayyumun bir an önce kaldırılmasından yanayız. Birinci derece talebimiz seçimlerin yapılması değil, talebimiz kayyum görevini yapsın, halkın özgür iradesiyle seçilmiş olan başkan ve eş başkanlara görevi teslim etsin diyoruz. Ama eğer böyle düşünmüyorlarsa, mutlaka kayyum atanan yerlerde bir an önce seçim olması hem bölge hem işçi arkadaşlarımız açısından daha doğru olur düşüncesindeyiz." şeklinde konuştu. 

KIŞANAK'TAN DİSK'E TEŞEKKÜR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak ise, kayyumun bir darbe olduğunu, kayyım atamalarına karşı tutum alanlara teşekkür ederek, "Bu darbeye biat etmeyen herkes hedef halinde. Emekçiler de hedef halinde. Onun için bu darbeye hep beraber karşı durmak dışında başka bir yolumuz bir seçeneğimiz yok" dedi. 

Yorumlar