Dışişleri Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesinden iş birliği protokolü

- İki kurum, protokolle, Antalya'daki diplomatik ve konsüler faaliyetler ve yurt dışı tanıtımı konuları başta olmak üzere birçok alanda iş birliğine gidecek - Bakan Çavuşoğlu: - "Bundan sonra iki kurum arasındaki dayanışma ve yardımlaşma daha da etkin olacaktır. Hem Antalya'mız hem de ülkemiz için, içeride ve dışarıda birlikte çalışmaya devam edeceğiz" - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: - "Bugüne kadar zaten devam etmekte olan desteklerinizin resmi bir şekilde bize güç vereceği tartışmaya mahal bırakmayacak şekildedir"

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesinden iş birliği protokolü

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya'daki diplomatik ve konsüler faaliyetler ve yurt dışı tanıtımı alanlarında iş birliğine gidiyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, protokolün imza töreni Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutunda yapıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Antalya'da bir temsilciliklerinin olduğunu hatırlatarak, bu vesileyle kente her türlü desteği verdiklerini söyledi. Ancak birçok alanda sürdürülen bu iş birliğini kurumsal hale getirmek istediklerini ve bu nedenle iş birliği protokolünü hazırladıklarını söyleyen Çavuşoğlu, Antalya milletvekili olarak, söz konusu protokole imza koymaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, "Bundan sonra iki kurum arasındaki dayanışma ve yardımlaşma daha da etkin olacaktır. Hem Antalya'mız hem de ülkemiz için, içeride ve dışarıda birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu protokolü hazırlayan iki kuruma da teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Antalya'da sadece uluslararası ilişkilerde değil her türlü etkinlikte Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan gördükleri desteğin önemli olduğuna vurgu yaparak, bu destek sayesinde çok olumlu geri dönüşler aldıklarını anlattı.

Türel, "Bugüne kadar zaten devam etmekte olan desteklerinizin resmi bir şekilde bize güç vereceği tartışmaya mahal bırakmayacak şekildedir." ifadelerini kullandı.

Protokole göre, kurumlar arasında karşılıklı staj olanağı sağlanacak. Antalya'daki uluslararası etkinliklerde belediyeye yapılacak katkılar da artacak.

Öte yandan, Antalya'daki diplomatik ve konsüler faaliyetler ve yurt dışı tanıtımı konuları başta olmak üzere birçok alanda iş birliği imkanları artırılacak.

Yorumlar