Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Polonya'da

- Çavuşoğlu, Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliğinin yeni binasının açılışını yaptı

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Polonya'da

VARŞOVA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-Romanya-Polonya Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı için geldiği Varşova'da Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliğinin yeni binasının açılışını yaptı.

Açılışın ardından büyükelçiliğe gelen Türk vatandaşlarına hitap eden Çavuşoğlu, yeni elçilik binası hizmete sunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye’nin dünyadaki temsilciliklerinin sayısını artırdığını ifade eden Çavuşoğlu, "Şu anda 236 temsilciliğimiz var ama son atamalarımızla 240’a çıktık. Önümüzdeki atamalarla da 250’yi geçeceğiz ve dünyada beşinci sıradayız." dedi.

Çavuşoğlu, temsilcilikleri sadece sayı olarak artırmanın yetmeyeceğini belirterek, yeni yapılan büyükelçilik binaların külliyeler şeklinde inşa edildiğini, içinde her ihtiyacı karşılayan tesisler yapıldığını vurguladı.

Büyükelçiliklerin, vatandaşlara daima kapısı açık bir ev olduğunun altını çizen Mevlüt Çavuşoğlu, "Burası Polonyalıların da evidir." ifadesini kullandı.

Polonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Bartosz Cichocki de Türkiye’nin Polonya için eski bir müttefik ve stratejik ortak olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin birçok alanda çok yakın şekilde ilerlediğine dikkati çeken Cichocki, ilişkileri geliştirmek istediklerini belirtti. Türkiye’nin Avrupa güvenliğinin önemli ayaklarından birini teşkil ettiğini dile getiren Cichocki, Türkiye’nin AB üyelik sürecini desteklediklerini bildirdi.

Cichocki, Türkiye’nin göçmen krizinde gösterdiği çabaları da takdirle karşıladıklarını kaydederek, yeni binanın hayırlı olmasını diledi.



Yorumlar