Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsviçre'de

- Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: - "Eğer ABD, hukuka inanıyorsa, hukukun üstünlüğünden bahsediyorsa, bizi müttefik olarak görüyorsa, aramızdaki anlaşmaya da saygı duyuyorsa, FETO'yu da bize iade etmeleri gerekiyor" - "Bu hainleri devletimizin yapılanmalarından ayıklamak için her türlü çabayı sarf ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsviçre'de

CENEVRE (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşının iadesi için çabaların devam ettiğini belirterek, "Eğer ABD, hukuka inanıyorsa, hukukun üstünlüğünden bahsediyorsa, bizi müttefik olarak görüyorsa, aramızdaki anlaşmaya da saygı duyuyorsa, FETO'yu da bize iade etmeleri gerekiyor." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, resmi ziyaret için geldiği İsviçre'nin başkenti Bern'de büyükelçilikte Türk Toplumu temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada yaptığı konuşmada, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bizim için, dış politikamız için önceliklidir." diyen Çavuşoğlu, yurt dışında yaşayan Türklerin istek ve taleplerinin karşılanması için hükümetin çalışmalara devam ettiğini belirtti.

Çavuşoğlu, son yıllarda başta seçimlerde oy kullanma hakkı olmak üzere yurt dışında yaşayan vatandaşların taleplerinin hemen hemen hepsinin yerine getirildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi gecesi İsviçre'den de ülkemize demokrasimize verdiğiniz destek için de ayrıca çok teşekkür ediyoruz. Bu hainleri devletimizin yapılanmalarından ayıklamak için her türlü çabayı sarf ediyoruz. Titizlikle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah'a şükür önemli önemli mesafeler de katettik. Diğer taraftan yurt dışında da peşlerini bırakmıyoruz. Nerede olursa olsunlar o ülkeler için de tehdit olan bu hainlerin oralarda barınmaması için de çok önemli sonuçlar elde ettik."

- "FETO'yu bize iade etmeleri gerekiyor"

Birçok ülkenin FETÖ'ye ait dernek ve okulları ya kapattığını ya da devraldığını anlatan Çavuşoğlu, söz konusu terör örgütünün sisteminin her ülkede aynı olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu, FETÖ okullarında okuyanların o ülkelerin başta silahlı kuvvetleri olmak üzere, dışişleri bakanlıkları, polis, yargı ve diğer kurumlarda sızma faaliyetleri içinde olduklarına dikkat çekti.

FETÖ elebaşının iadesi için çabaların devam ettiğini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Eğer ABD, hukuka inanıyorsa hukukun üstünlüğünden bahsediyorsa, bizi de müttefik olarak görüyorsa, aramızdaki anlaşmaya da saygı duyuyorsa, delilerin en sağlamını kendilerine verdik, FETO'yu da bize iade etmeleri gerekiyor. Bunun için de mücadelemizi temaslarımız sürdürüyoruz."

Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının ardından İsviçre Türk toplumu temsilcilerinin sorunlarını dinledi. Çavuşoğlu, bugün mevkidaşı Federal Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.




Yorumlar