"Dış politikamız adalet, haysiyet ve hürriyet üzerine kuruludur"

- Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler Başkanı Ayşe Sözen Usluer: - "Bizim dış politikamız adalet, haysiyet ve hürriyet değerleri üzerinde kuruludur. Bütün dünyada adaletin insanlık onurunun ve herkesin özgürlüğünün temel alındığı değerler üzerine inşa edilmiş bir dış politikadır" - "Bunu tesis ve temin ederken bütün dünyada milletlerin, devletlerin ve toplumlarının eşit temsilini amaçlamaktayız"

Google Haberlere Abone ol
"Dış politikamız adalet, haysiyet ve hürriyet üzerine kuruludur"

BERLİN (AA) - Cumhurbaşkanlığı Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Ayşe Sözen Usluer, Türkiye'nin dış politikasının adalet, haysiyet ve hürriyet değerleri üzerinde kurulu olduğunu söyledi.

Usluer, Almanya'nın başkenti Berlin'de AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde elde edilen başarıyı kutlamak için düzenlenen etkinlikte konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlık yaptığı dönemden beri yurt dışında yaşayan Türkleri unutmadığını belirten Usluer, "Burada sizlerin yaptığınız çalışmaların büyük etkileri oldu. Buradan verilen destek ve katkı ile oradaki heyecan daha fazla arttı." dedi.

Usluer, son 15 yıldır Türk dış politikasının önemli değişim ve dönüşümler geçirdiğini, son 15 senenin gelecekteki yıllarda nasıl bir dış politikanın izleneceğinin belirtilerini taşıdığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim dış politikamız adalet, haysiyet ve hürriyet değerleri üzerinde kuruludur. Bütün dünyada adaletin insanlık onurunun ve herkesin özgürlüğünün temel alındığı değerler üzerine inşa edilmiş bir dış politikadır. Bunu tesis ve temin ederken bütün dünyada milletlerin, devletlerin ve toplumlarının eşit temsilini amaçlamaktayız."

Usluler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her gittiği yerde "Dünya 5'ten büyüktür" ifadesini kullandığını anımsatarak, bu sloganla bütün milletlerin ve devletlerin eşit temsilinin olduğu uluslararası bir sistemin ve bu sistemde adaletin hedeflendiğini kaydetti.

Bugünün şartları ve sıkıntılarına cevap vermeyen uluslararası bir sistemin bulunduğunu, bugünün dünyasına hitap edemeyen Birleşmiş Milletler (BM) sisteminin daha farklı şekilde temsil edilmesi gerektiğini dile getiren Usluer, "Yeni dönemde Türk dış politikası yine bu sloganın altında, dünyadaki bütün bu farklı devletlerin ve milletlerin temsilinin olması gerektiğini dile getiren bir politikayı uluslararası kurumlarda ve platformlarda dile getirecek." diye konuştu.

Usluer, Türkiye'de bugün çok yönlü dış politika izlenildiğini vurgulayarak, "Avrupa Birliği (AB) tam üyeliği Türkiye’nin stratejik hedeflerinden birisi. NATO içerisindeki üyeliğimiz son derece önemli, stratejik bir üyeliktir." değerlendirmesinde bulundu.

AB ile ilişkilerin kesilmemesi için çok sebebin bulunduğunu ifade eden Usluer, Avrupa’daki Türklerin varlığına dikkati çekti.

Usluer, "Sizin buradaki varlığınız bizim Avrupa ile bağlarımızın en temel, en organik sebeplerinden birisidir. O yüzden yaşanan krizler ne olursa olsun bu stratejik hedeften vazgeçmek söz konusu değildir. Yeni dönemde de AB, Türkiye’nin stratejik hedeflerinden biri olmaya devam edecek." dedi.

Öte yandan etkinlikte, İstanbul milletvekilleri Mustafa Yeneroğlu ve Zafer Sırakaya ayrı ayrı telefonla bağlanarak seçim çalışmalarına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Etkinlikte AK Parti Berlin Teşkilatı yöneticileri ile seçimlerde çalışma yapanlara takdir ve teşekkür belgeleri verildi.

Yorumlar