Diş ağrısına ne iyi gelir, doğal çözüm

Birçok kişinin muzdarip olduğu diş ağrısına evde uygulanabilecek doğal çözümler nelerdir? Diş ağrsına ne iyi gelir? Diş ağrısı nasıl geçer? Diş ağrısı sebepleri nelerdir? Diş ağrısı acil gçirecek yöntemler nelerdir? İşte diş ağrısını geçirecek e evde uygulanabilecek doğal çözümler

Google Haberlere Abone ol
Diş ağrısına ne iyi gelir, doğal çözüm

Diş ağrısı zaman zaman çoğu insanın başına gelen rahatsızlık verici bir durumdur. Nedenleri farklılık gösteren diş ağrısına uygulanabilecek doğal yöntemler nelerdir. Diş ağrısına ne iyi gelir gibi soruların cevabı haberimizde

Diş ağrısı, insanlara çok fazla acı veren bir durumdur. O anda insanlar en basit ve hızlı çözüm sunan yöntemler ararlar. Diş ağrısına iyi gelen ve bir an önce çözüm sunan yöntemler:

DİŞ AĞRISI SEBEPLERİ

Diş ağrısı sebepleri kişiden kişiyee farklılık gösterir. Diş doktorunun mutlaka muayene sonrası kesin olarak söyleyebileceği sebeplerin başında, çürük gelir. Diş çürüğü en şiddetli ağrı veren sebeplerden biridir. Ayrıca dişlerde ve diş etlerinde myedana gelen iltihaplarda şiddetli diş ağrısına sebep olur.

Ani sıcak ve soğuk değişimleride dişlerde ağrıya sebep olur. tatlı tüketimi de diş ağrısı sebeplerinden sayılabilir.

DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Diş ağrısı şiddetli bir durum seyrettiğinde muhakkak dişte çürükten şüphe edilmelidir ve mutlaka doktor kontrolü gerekir. Evde bulunan ağrı kesiciler diş ağrısını kesmek için evde uygulanabilecek geçici çözüm olabilir. Diş doktoru muayenesinde iltihabi bir durum olduğu teşhis edildi ise doktorun tavsiyesi üzerine antibiyotik tedavisi uygulanabilir. Bunun haricinde dişçiye henüz gidecek vakit bulamadıysanız evde uygulanabilecek hızlı çözümler vardır. İşte bu çözümlerden bazıları:

DİŞ AĞRISI İÇİN EVDE UYGULANABİLECEK DOĞAL ÇÖZÜMLER

  • Öncelikle, dişlerin temizliğinden emin olmak gerekir. Diş ağrısı durumunda dişlerinizi iyice temizleyin.
  • Gargara yapmak, diş ağrısına iyi gelen doğal bir çözümdür. Sirke ve tuz ile hazırlayabileceğiniz doğal gargara diş ağrısını hafifletir. 
  • Diş etlerinde ya da köklerinde meydana gelen iltihaplanma ağrıya sebep olabilir. Bunun için enfeksiyona karşı bitkisel yollar denemek gerekir. Karanfil diş etleri ya da köklerinde meydana gelen iltihabi durumu tedavi edebilir, karanfil çiğnemeyi deneyin.

diş ağrısına ne iyi gelir

  • Diş ağrısı acil çözülmesi gereken sorunlardan biridir. Diş ağrısına uygulanabilecek geçici bir çözüm de buz kompresidir. Ağrıyan bölgeye dışarıdan uygulanan buz kompresi ağrıyı geçici bir süre hafifletebilir. (Direk uygulanmaz)
  • Doğal antibiyotik olarak bilinen sarmısak, dişlerde iltihabi durumdan kaynaklanan ağrıyı kesebilir.

diş ağrısına ne iyi gelir

  • Çörek otu ile hazırlanan gargara da diş ağrısına doğal çözümdür. 1 Su bardağı sirkeye 1/2 tatlı kaşığı çörek otu ekleyip kaynatarak doğal gargara hazırlayın ve diş ağrısı durumunda gargara yapıp ağızda bekletin. Bu yöntem diş ağrısını hafifleterek ağızdaki bakterileri yok eder.
  • Doğal antibiyotik uygulamalarından biride buğday çimi suyudur. Buğday çimi suyu ile yapılan gargara ağızdaki bakterileri yok eder.

Diş ağrısına ne iyi gelir

  • Bağışıklık sistemini güçlendiren zerdeçal, diş ağrısına doğal çözüm sağlar. Aynı zamanda zerdeçal antiseptik özelliği ile bilinmektedir.
  • Karabiber de güçlü bir antienflamatuardır ve diş ağrılarına iyi gelir. Bir çubuk yardımı ile karabiberi dişinize sürebilirisiniz aynı şekilde nane ile de karıştırıp sürebilirsiniz.

diş ağrısına doğal çözümler

  • Diş ağrısı için evde uygulanabvilecek yöntemlerden biri de tere, roka, maydanoz ve nane gibi evde bulunabilecek sebzeleri bir tutam alarak ağızda çiğnemektir. Sakız gibi çiğnenen bu sebzler yutulmaz bir süre çiğnenerek atılır. İçlerinde bulunan özelliklerden dolayı diş ağrısını hafifletirler.
  • Ada çayı ve papatya çayı ile hazırlanan gargara da diş ağrısına iyi gelir.
  • Kişiniş ile hazırlanan gargarada diş ağrısı için doğal çözümdür. Hazırlanışı: 1 bardak suya 1 çorba kaşığı kişniş eklenip kaynatılır.

Yorumlar