Diriliş Ertuğrul dizisi ne zaman başlıyor? Diriliş Etuğrul yeni sezon fragmanı

Diriliş Ertuğrul dizisi Eylül ayının gelmesiyle birlikte yeni sezon heyecanı başladı. TRT 1'de yayınlanan ve reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul dizisi yeni sezon için hazırlıklar tamamlandı. Peki Engin Altan Düzyatan, Engin Öztürk, Hülya Darcan, Cemal Hüna'nın baş rolünde yer aldığı Diriliş Ertuğrul dizisinin 5. sezon bölümleri ne zaman yayınlanacak? Diriliş Ertuğrul son bölüm ve dizi hakkında son gelişmeler...

Google Haberlere Abone ol
Diriliş Ertuğrul dizisi ne zaman başlıyor? Diriliş Etuğrul yeni sezon fragmanı

Diriliş Ertuğrul dizisi, Türk televizyon tarihinin en çok izlenen dizisi oldu. 4 sezon reyting rekorları kıran Diriliş Ertuğrul yeni sezona yine bomba gibi başlayacak. Diriliş Ertuğrul son bölüm nefes kesmişti. Savaş sahnelerinin bol olduğu Diriliş Ertuğrul 5.sezon için nefesler tutuldu. Diriliş Ertuğrul dizisinin yönetmenliğini Metin Günay, yapımcılığını ise Mehmet Bozdağ üstleniyor. Yapım ekibinden henüz yeni sezon tarihine dair bir açıklama gelmedi. Ancak geçen yıl yeni sezon Ekim ayında başlamıştı. Diriliş Ertuğrul dizisinin öne çıkan oyuncuları ise Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Osman Soykut, Murat Garipağaoğlu, Sinem Öztürk, Batuhan Karacakaya, Burçin Abdullah, Celal Al, Hakan Serim, Edip Zeydan, Yaman Tümen ve Ayberk Pekcan'dan oluyor. 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 5 SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

Diriliş Ertuğrul 5.sezonu başlangıç tarihi ile ilgili yapımcı şirketten bir açıklama gelmezken geçtiğimiz sene olduğu gibi 2018 yılı itibariyle Ekim ayında başlaması bekleniyor. Diriliş Ertuğrul 122.bölüm fragmanı ise geçtiğimiz sene olduğu gibi Eylül ayında  TRT 1 ekranlarında yerini alacak.

24 Ağustos'tan itibaren Bosna'da yayınlanacak olan "Diriliş Ertuğrul" dizisinin 5. sezon hazırlıkları sürüyor. Yeni sezonda Ertuğrul'un oğlu Osman'ın 10'lu yaşlardaki hali dizide yer alacak. pic.twitter.com/W7K1i2BxpH

— birsenaltuntas (@birsenaltuntas1) 21 Ağustos 2018

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SEZON FİNALİNDE NE OLDU?

Noyan, Ertuğrul Bey'i elinden kaçırdı. İntikam için tez Alongaya'ya haber verdi. Lakin Alongaya'ya haber gelmeden Osman'ı öldürmeye çalışıyor. Fakat Osman ölmeyecek çünkü yaptıkları hain planlar yerini bulmayacak.

Sultan Gıyaseddin Günalp'i Konya'ya çağırıyor. Sebebi ise Moğol belasına karşı tedbir almak. Fakat Günalp Konya'ya gideceği sırada Eynece ve Karamış tarafından pusuya düşürülecek. Alongaya'nın Günalp'e bakışı her şeyi açıklıyor.

"Gök yeleli atlarımızla, ufukları aşana dek gün doğumundan, gün batımına Allah'ın adaletini yayana dek durmayacağız." diyen Ertuğrul yeni sezon için savaş sinyallerini verdi. 

Gerçek tarihte Halime Hatun Nasıl Öldü?

Gerçek tarihte Halime Hatunun ölüm nedeni Osman Gazinin doğumundan sonra değil yaşlılıktan öldüğü kadediliyor. Osman Gaziyi 1258 tarihinde doğuran Halime Hatun, 1281 yılında Sögütte vefât etmiştir. Hâlime Hânımın mezarı Söğüt'te kocası Ertuğrul Gazi'nin türbesinin bahçesindedir.

Diriliş Ertuğrulda Halime Hatunu oynayan Esra Bilgiç Kimdir;

Başarılı ve Güzel oyuncu 14 Ekim 1992 yılında Ankara’da doğmuştur. Ünlü futbolcu Gökhan Töre ile 2017 yılında evlenmiştir. Diriliş Ertuğrul dizisinde canlandırdığı Halime Hatun karakteri ile çok beğenilmiştir. Ancak evine çok zaman ayıramadığı için diziden bu sezon ölerek ayrıldı.

Osman Gazi kimdir?

Osman Bey, Osmanlı Devleti’ni ve Osmanoğullarını kuran ve adını devletine ve soyuna vermiş bulunan ilk Osmanlı Sultânı... Kendisine Kara Osman, Fahruddin ve Mu’înüddin de deniliyordu. Osman Gâzî, hayatının sonuna kadar emîr yani bey olarak anıldı; vefâtından sonra Hân ve Sultân dendi. Çünkü hayatının sonlarına doğru uc beyi oldu.

Osman Bey, 1258 tarihinde Söğüd’de veya Osmancık’da dünyaya geldi. Babası Ertuğrul Gâzî ve annesi Halîme Hâtun’dur. 24 yaşındayken babasının yerine geçti. Osman Gâzî, önce Kastamonu’daki Çobanoğullarına, sonra da Kütahya’daki Germiyanoğullarına bağlı idi. Onlar da Selçuklu Sultânına bağlıydı. İlk evliliği, 1280 civarında, Sultân Orhan’ın annesi ve Selçuklu vezirlerinden Ömer Abdülaziz Beyin kızı olan Mâl Hâtun iledir. 1289 yılına doğru Şeyh Edebali’nin kızı Rabî’a Bâlâ Hâtun ile evlenince, nüfuzu ve kudreti arttı. Bu hanımından da Şehzâde Alâ’addin dünyaya geldi.

1281 yılında babasının yerine aşiret beyi olan Osman Bey, bir görüşe göre, Selçuklu Sultânı II. Gıyâseddin Mes’ûd’un 1284’de Söğüd ve çevresinin kendisine tahsis edildiğine dair olan fermanı ve yanında hediye ettiği ak sancak, tuğ ve mehterhâne ile uc beyi oldu. 1288 veya 1291 tarihinde Karacahisâr’ı fethetmesi ve Dursun Fakih’e kendi adına hutbe okutması, Osman Bey’in yarı istiklâlini kazandığını gösterdi.

Osman Gâzi’nin Bizans sınır şehirlerini birer birer fethetmesi üzerine telâşa düşen Bizanslılar onu ortadan kaldırmak için bir düğün vesilesiyle bir baskın hazırlar. Baskına baskınla cevap veren Osman Bey, 1299 yılında Yarhisâr ve Bilecik’i fethetti ve beylik merkezini Bilecik’e nakletti ve fitneye sebep olan Yarhisâr Tekfurunun kızı Nilüfer’i (Holofura’yı) oğlu Orhan ile evlendirdi. Bu tarih, daha önce açıklanan sebeplerle Osmanlı Devleti’nin kuruluş yılı kabul edildi. 27 Ocak 1300’de Selçuklu Sultânı III. Alâ’addin Keykubad’ın saltanat alâmeti olan tabl, alem ve tuğu Osman Beye bir ferman ile göndermesi ile artık Osman Bey müstakil bir uc beyi oldu. 1301 yılında Bursa’ya yakın bir yerde Yenişehir’i kurdu ve saltanat merkezini buraya nakletti. Bu arada bütün bu fetihlerde kendisine yardım edenleri de unutmadı ve kardeşi Gündüz Bey’e Eskişehir’i; oğlu Orhan Bey’e Sultânönü’nü; Hasan Alp’a Yarhisâr’ı; Şeyh Edebalı’ya Bilecik’i ve Turgut Alp’e İnegöl’ü verdi ve Edebalı’nın torunu Alâ’addin’i yanında götürdü. 1308 yılında İlhanlı Hükümdarı Ahmed Gazan tarafından Selçuklu Devletine son verilince Osmanlı Devleti tamamen müstakil hale geldi. 1313’de Harmankaya Hâkimi Köse Mihal Bey’in Müslüman olmasıyla Mekece, Akhisâr ve Gölpazarı Osmanlının eline geçti. 1320 yılından itibaren çevrede fazla görünmeyen Osman Bey, 1324 yılında beyliği oğlu Orhan Bey’e devretti. 1324 yılı Şubat ayında Bursa’nın fethini görmeden 67 yaşında vefat eden Osman Bey, vasiyeti üzerine, geçici olarak gömülü bulunduğu Söğüd’den alınarak 2.5 yıl sonra 1326 yılında Bursa’daki Gümüş Künbed’e defn oldu.

Yorumlar

Suhan Tagandurdyf