Dink cinayeti davasında tanığa hapis cezası

- FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 85 sanığın yargılandığı davada, tanık olarak dinlenilen dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Tim Komutanı Gökhan Arslan hakkında "tanıklık yapmaktan çekinmek" suçundan bir ay disiplin hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Dink cinayeti davasında tanığa hapis cezası

İSTANBUL (AA) - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlileri ile ana dava hükümlülerinin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu, 10'u firari 85 sanığın yargılandığı davada, tanık olarak dinlenilen dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat Tim Komutanı Gökhan Arslan "tanıklık yapmaktan çekinmek" suçundan bir ay disiplin hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, dönemin Trabzon Jandarma görevlilerinden Terör Olayları Kısım Amiri Gökhan Arslan, SEGBİS aracılığıyla tanık olarak dinlenildi.

Tanık Arslan, cinayetten sonra yapılan toplantıdan erken ayrıldığını, bu nedenle pek fazla bir şey bilmediğini öne sürdü.

Bunun üzerine söz alan Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, tanık Arslan'ın kısım amiri olduğunu, terör şubelerinin kendisine bağlı bulunduğunu ifade ederek, Arslan'ın Dink cinayeti hakkında bilgisi olmadığını söylemesinin gerçeği yansıtmadığını, doğru beyanda bulunmadığını savundu.

Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan, tanık hakkında disiplin cezası uygulanabileceğini söyleyerek taraflara görüşünü sordu.

Tarafların konuya ilişkin talebi alındıktan sonra cumhuriyet savcısı da tanık hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Mahkeme heyeti, tanık Gökhan Arslan'ı, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 60. maddesiyle düzenlenen "tanıklıktan ve yeminden sebepsiz çekinme" suçundan bir ay disiplin hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Duruşma diğer tanıkların dinlenilmesiyle devam ediyor.

Yorumlar