Dini ve milli değerlere hakaret eden şahıs yakalandı

Sosyal medyaya yüklenen bir video ile Allah'a Kur'an-ı Kerim'e, Türkiye'ye, Türk milletine ve şehitlere hakaret eden şahıs polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Dini ve milli değerlere hakaret eden şahıs yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak yürüttüğü çalışma sonucunda sosyal medyada yayılan videoda Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti, dini değerler ve şehitlere küfür, hakaret ve aşağılayıcı söylemlerde bulunan şahsın kimliğinin tespit ederek gözaltına aldı.

"BENİ KRALINIZ GELSE CEZAEVİNE ALAMAZ"

Dini ve milli değerlere hakaret eden ve ardından "Beni kralınız gelse cezaevine alamaz" diyerek raporu olduğunu söyleyen kişinin paylaşımı kısa sürede sosyal medyada yayıldı ve büyük tepki çekti.

GÖZALTINA ALINDI

Videodaki şahsın bulunması için çalışma yürüten Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet adresinden şahsı belirledikten sonra durumu Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 yaşından küçük O.K.'yı babasının Sarıyer Maden Mahallesi'nde bulunan evinde yakalayarak gözaltına aldı. O.K.'nın Üsküdar'da bulunan Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.

ÖZÜR VİDEOSU YAYINLADI

Öte yandan yakalanmadan önce yayınladığı değerlendirilen bir videoda aynı şahsın "Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti'nden, sayın Türk milletinden, Atatürk'ün şahsından, sayın şehit ailelerinden özür dilerim" dediği görülüyor. 

"BİLİNÇLİ DEĞİLDİM"

Konuşmayı yaparken bilinçli olmadığını, konuşmayı nasıl yaptığını ve kim tarafından yaptırıldığını bilmediğini savunan şahıs videoyu kendisi tarafından paylaşılmadığını söyledi.

Yorumlar